Hava Durumu

Nasırınızdan kolayca kurtulabilirsiniz

Genelde diyabetik hastalarda sıklıkla tekrar ettiği gibi ki bu hastaların ayaklarının sağlığı diğer hastalara nazaran daha zor sağlanıyor, yaş ve cinsiyet ayırd etmiyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2015 20:59
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2015 20:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Nasırınızdan kolayca kurtulabilirsiniz

Peki nasıl yaparız da bu nasır belasından kurtuluruz?


Orhan Veli'nin Kitabe-i Sengi Mezar adlı şiirine "-Çekmedi hiç hayatta / nasırdan çektiği kadar!" dedirtecek kadar sirayet etmiş bu beladan kurtulma yolunu mümkün.


Öncelikle derinin sıkışık ve sert kısmına nüfuz edecek kadar asidik cilde zarar vermeyecek kadar nazik ve hipotonik (yani cilt mukozasından daha az yoğun kıvamda bir sıvı) olduğu için hızlıca bünyeye alınan bir silahımız var:  
 

DOMATES

 

Bir profösör  kendisi uygulama şeklini şu şakilde anlatıyordu. "-Yarım domatesi sulu yeri tam nasırın üzerine gelecek şekilde tülbentle sarıp geceden o şekilde yatın. Sabaha kadar deri içine nüfuz ettiğine ve nasırı soğan kabuğu gibi soyulacak şekilde şişirdiğine tanık olacaksınız. Tırnak makası ile veya bir törpü ile çok basit bir şekilde deriye zarar vermeden sabah o dokuyu alabilirsiniz. Bunu yaparken bu işlemi belki 2 kere daha tekrar etmeniz gerekebilir."

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.