Hava Durumu

Bursa'da çifte cinayete çifte müebbet!

Kestel ve Yıldırım ilçesinde geçtiğimiz yıl Eylül ayında birer gün arayla öldürülen iki gencin katil zanlısı olarak tutuklu bulunan Deniz Yalçınkaya, hakim önüne çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2016 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2016 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'da çifte cinayete çifte müebbet!

Kestel'de öldürülen Serhat Erkibaş'ı (31) kendisinin öldürmediğini, Aşkın Kızılkaya'yı (31) öldürdüğünü söyleyen Yalçınkaya, "Ben Serhat'ı öldürmedim. Serhat benim en iyi arkadaşımdı. Çok saf ve temiz bir çocuktu. Ancak Aşkın'ı öldürdüğümü kabul ediyorum" dedi. 


Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesinde hakkında, çifte cinayet suçundan iki kez ömür boyu hapis cezası istemi ile dava açılan telefoncu Deniz Yalçınkaya'nın yargılanmasına başlandı. Öldürülen gençlerden birinin annesinin fenalaşarak dışarıya çıkarıldığı duruşma sırasında samimi hareketlerle savunmasını yapan 2 çocuk babası Deniz Yalçınkaya, "Ben Serhat'ı öldürmedim. Serhat benim en iyi arkadaşımdı. Çok saf ve temiz bir çocuktu. Ancak Aşkın'ı öldürdüğümü kabul ediyorum. Ben arkadaş katili değilim" dedi.



"SERHAT'I AŞKINDAN KURTARMAK İSTEDİM"
Aşkın'ın uyuşturucu işi ile uğraştığını herkes bilir" diyen Yalçınkaya, "Ben Serhat'ı, Serhat'la beraber ağabeyimin işlettiği tombala dükkanında çalışıyorduk. Serhat zamanla Aşkın'a takılmaya başladı. Aşkın ile takılmaması konusunda onu uyardım. Olay günü Aşkın ile birlikte Millet mahallesinde Erkan diye birinin evine gittik. Aşkın evin önünde taşkınlık çıkardı. Bende kendisini uyardım. Oda sanane Erkan'dan "herkes hak ettiğini alacak" Serhat'ı sinkaf ettim (öldürdüm) seni de sinkaf eder öldürürüm dedi. Daha sonra tabancasıyla yüzüme vurdu. Silahı bana doğrulttu. Bende elimle itince silah arabanın içinde düştü. Bende ruhsatsız tabancamla ona doğru ateş ettim. Kendisi tabancasını almak üzere eğilmişti. Merminin nereye isabet ettiğini bilmiyorum. Araç hareket halindeydi. Aşkın'ın yaralanmasından dolayı üzerime kan sıçradı. Araç devam ederken park halindeki bir araca çarparak durdu. O sırada elimdeki silah bir kez daha patladı. Daha sonra Aşkın'ın silahını alarak olay yerinden uzaklaştım" diye konuştu.


"BENİM OĞLUM SİNEĞİ BİLE ÖLDÜRMEZ"
Duruşmada, Aşkın Kızılkaya'nın babası Nevzat Kızılkaya, sanığın söyledikleri tamamen yalan olduğunu söyleyerek, "Beni Serhat'ın ailesiyle karşı karşıya getirmek için bu yalanları ortaya attılar. Benim oğlum sadece esrar kullanırdı. Deniz, abisi ve Özlem Kuaför oğlum Aşkın'ı uyuşturucu ticaretinde kullandılar. Ortaya konan paranın yüksekliği nedeniyle oğlumu kasten öldürdü. Benim oğlum sinek dahi öldürecek biri değildir" dedi.


Kestel'de öldürülen Serhat Erkibaş'ın babası Şirin Erkibaş ise, sanığın verdiği ifadesini kabul etmediğini, hepsinin yalan olduğunu söyledi. Baba Erkibaş, "Oğlumu kandırmış ve daha önceden silah tehdidiyle göz dağı vererek yanında ateş etmiş. Bu durumu Meryem isimli bir bayan bana söyledi. Oğlumu Deniz öldürmüş. Aşkın'ın öldürdüğü yönündeki beyanları doğru değildir" diye konuştu. Mahkeme heyeti, eksik evrakların ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.