Hava Durumu

Atina yanıyor!

Yunanistan'da genel grev kararıyla iş bırakan işçilerin Atina'da düzenledikleri protesto gösterisi sırasında sokaktaki araçları ateşe verildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2015 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2015 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Atina yanıyor!

Yunanistan hükümetinin kemer sıkma politikasını protesto eden kamu ve özel sektör çalışanları bugün 24 saatlik greve gitti. Otobüs, metro, vapur, tren ve tramvay seferlerinin yapılamadığı grev nedeniyle ülkede hayat durma noktasına geldi. İş bırakan işçiler bugün de Atina'da bir araya gelerek protesto gösterisi düzenledi. Alexis Çipras yönetimindeki hükümet döneminde ilk kez gerçekleştirilen grev kapsamında yapılan protesto eylemine binlerce kişi katıldı.

Eylemciler, hükümet karşıtı sloganlar atarak kentin ünlü Sintagma Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Barışçıl bir şekilde başlayan protestoya çok sayıda sendika ve kamu kurum ve kuruluş temsilcisi de katıldı. Eylemcilerin marşlar söyleyerek başladığı protesto yerini kısa süre içinde şiddete bıraktı. Polise motolof atan öfkeli kalabalık mağazaların camlarını kırdı. Eylemcilerin ateşe verdiği bir araç alev alev yandı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri aracı kısa süre içinde söndürerek, olayın daha fazla büyümesi önledi. Polis ise, taşkınlık çıkaran eylemcileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz sıktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.