Hava Durumu

Sonunda mutlu son! 4 gündür kayıptı

İzmir Konak'ta, evinin bahçesindeki 20 metre derinliğindeki su kuyusunu genişletmek için aşağıya inen Beytullah Karakaş (37), toprak kayması sonucu 4 gün kuyuda mahsur kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2015 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2015 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Sonunda mutlu son! 4 gündür kayıptı

İzmir Konak'ta, evinin bahçesindeki 20 metre derinliğindeki su kuyusunu genişletmek için aşağıya inen Beytullah Karakaş (37), toprak kayması sonucu 4 gün kuyuda mahsur kaldı. Karataş, 90 saat süren kurtarma çalışmasının ardından kuyudan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. 

Karakaş, iddiaya göre 23 Aralık Çarşamba günü, Basmane semtindeki evlerinin bahçesinde bulunan 20 metre derinliğindeki su kuyusunu genişletmek için kuyuya indi. Bu arada toprak kayması sonucu Karataş kuyuda mahsur kaldı. Durumun bildirilmesi üzerine gelen itfaiye ekipleri kurtarma çalışması başlattı. Sokakta araç girişi olmadığı için iş makinelerinin kullanılmadığı çalışmada, UMKE ve AFAD ekipleri devreye girdi. Yeni bir toprak kaymasını engellemek için ekipler kerestelerden iskele inşa etti. 20 metrelik kuyunun 13. metresine ulaşan ekip, önce Karakaş'ın yaşadığını tespit etti. Ardından kuyuya indirilen 112 Acil Sağlık ekipleri göçük altındaki Karakaş'a ilk müdahaleyi yaptı. Üzerindeki toprak ve taş parçalarının temizlenmesi sonrası Karakaş, yaklaşık 90 saat süren çalışmanın ardından kuyudan çıkarıldı. Karakaş, ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedaviye alındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.