Hava Durumu

Çocukların bu halleri yürek burkuyor

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Taksim Gezi Parkı'nda kameralara yansıyan görüntü yürekleri burktu.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2015 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2015 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Çocukların bu halleri yürek burkuyor

Bir tarafta parkta çocuklar oyun oynarken, yaşları 9-14 arasında değişen çocuklar su satarak evlerine para götürme yarışındaydı. Yaşıtları parkta oyun oynarken, kendisini sokaklarda su satan 9 yaşındaki Emre Tufan, yaşıtları gibi bisiklete binmek istediğini söyledi. 

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü tüm dünyada kutlanırken, Taksim Gezi Parkı'nda yaşları 9-14 arası değişen küçük çocukların sokaklarda vatandaşlara su satması yürekleri burktu. Yaşıtları parkta oyun oynarken, kendileri evlerinin katkı sağlamak için sabahtan akşama kadar çalışan çocuklar, evlerine katkıda bulunmaya çalışıyor. Sırtına yüklediği pet su şişeleriyle vatandaşlara su satmaya çalışan çocuklar, o küçük bedenleriyle evlerine 1 lira getirebilmek için türlü zorluklara katlanıyor. Çocuklar ellerindeki su şişelerini satmak için tek tek vatandaşların yanına giderken, hemen yanı başlarındaki oyun parkında eğlenemiyor.

10 yaşından beri sokaklarda olduğunu söyleyen su satıcısı çocuk, "Babam da para yok, o yüzden çalışmak zorundayım. Aile geçindirmek istiyorum, okuyamıyorum bu yüzden su satıyorum. Maç yapmak isterdim" dedi.

14 yaşındaki Yasin Tufan da okumadığını ifade ederek, "12 kardeşiz, ailemi geçindirmek için çalışıyorum. Büyük olmak istiyorum, 2 aydır dışarıdayım. Günde 20-25 tane su satıyorum" derken kardeşi Emre Tufan ise "Sabah su alıp buraya geliyoruz, sonra buradan su satıyoruz. Bende yaşıtlarım gibi top oynamak ve bisiklete binmek istiyorum" şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.