Hava Durumu

Nilüfer Belediyesi içme suyunu mercek altına alıyor

Nilüferlilerin birinci sınıf içme suyu kullanmalarını hedefleyen Nilüfer Belediyesi, Türkiye'de örnek bir çalışmanın altına imza atıyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2015 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2015 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Nilüfer Belediyesi içme suyunu mercek altına alıyor

2011 yılından bu yana ilçede bulunan her mahalleden içme suyu numunesi alarak, içme suyu yapılarını inceleyen Nilüfer Belediyesi, kritik yerlerdeki tahlil neticelerini ilgili kurumlarla paylaşıyor. Nilüfer halkının kaliteli içme suyu elde etmesi kadar, sağlıklı içme suyu tesislerinden faydalanmasını hedeflediklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personelimiz, Nilüfer'de bulunan bütün mahallelerden aylık olarak içme suyu numunesi alıyor ve içme suyu yapılarını inceliyor. Kritik olan noktalardaki sonuçları raporlayarak, ilgili kurumlarla iyileştirmelerin yapılması için paylaşımlarda bulunuyoruz. Bu hizmeti Türkiye'de hiçbir ilçe belediyesi hatta büyükşehir belediyesi yapmadı" dedi.
Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün ilçedeki su yapılarına dair hazırladığı rapor kasım ayı toplantısında meclis üyelerine sunuldu. Sunumu yapan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nden Kimya Mühendisi Vahap Sınmaz, Nilüfer'in kırsal ve merkez mahallelerinin hepsinde birinci kalite su görmek istediklerini belirterek, "Görükle, Hasanağa, Kayapa, Akçalar, Fadıllı, İrfaniye, Gökçeköy, Konaklı, Çaylı, Karacaoba, Çatalağıl, Doğanköy, Badırga, Yaylacık, Yolçatı, Başköy, Tahtalı, Çalı mahallelerimizde, Nilüfer Barajı, Doğancı Barajı ve Doburca İçme Suyu Arıtma Tesisleri hatlarından gelen içme suyu tüketilmekte. Doburca İçme Suyu Arıtma Tesisleri'nden gelen sudan faydalanamayan yerler için BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Çınarcık Barajı'ndan içme suyu temin edilecek" ifadelerini kullandı.
Atlas ve İnegazi mahallelerindeki içme suyu meselesinin Çınarcık Barajı vasıtasıyla çözülmesini beklediklerini söyleyen Sınmaz, "Güngören, Unçukuru, Atlas, Maksempınar, Kadriye, Üçpınar, Kuruçeşme, Dağyenice, Ayvaköy ve İnegazi mahalleleri Çınarcık Barajı kaynaklı sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacaklar" şeklinde konuştu.
Güngören Mahallesi'ne 1000 metreküplük su deposu yapıldığını belirten Sınmaz, "Bu depo, Çınarcık Barajı'ndan gelen ilk dağıtım deposu olarak kullanılacak ve bu sayede daha düşük kotlardaki kırsal yerleşimlere bu içme suyu iletilecek" dedi.
Badırga, Gökçeköy, Akçalar'da birinci sınıf içme suyu olduğunu söyleyen Sınmaz, "Yerinde yapmış olduğumuz incelemeler sonucu depoların son derece eski olduğunu gördük. Bu su depolarının acilen yenilenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.