Hava Durumu

Kameraya yansıyan kazalar pes dedirtiyor

İzmir'de meydana gelen trafik kazalarını MOBESE kameraları kaydetti. Kazaların çoğunun dikkatsizlik ve trafik kurallarına uymamaktan kaynaklandığı görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2015 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2015 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kameraya yansıyan kazalar pes dedirtiyor

İzmir Emniyet Müdürlüğünün kurduğu sabit ve hareketli Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kameralarının kaydettiği trafik kazası görüntüleri, görenleri şoke etti. Kentin farklı yerlerindeki kazaların, genellikle aşırı hız, dikkatsizlik ve ışık ihlali nedeniyle meydana geldiği gözlendi.

IŞIKLARA UYMAYINCA
Görüntülere göre, ilk kaza, Konak Çankaya Eski İtfaiye kavşağında meydana geliyor. Araçlara yeşil ışık yanarken karşıdan karşıya iki kişi geçiyor. Ardından iki kız öğrenci karşıdan karşıya geçmek isterken hızla gelen kadın sürücü iki öğrenciye çarpıyor. Çarpmanın şiddetiyle savrulan iki kız öğrenci yere düştükten sonra hafif sıyrıkla atlattığı kazadan ayağa kalkıyor. Çevredeki vatandaşlar ve çarpan sürücü aracından inip öğrencilere yardım ediyor.
İkinci kaza ise Konak Kahramanlar mahallesi Mürselpaşa Bulvarı ile Bozkurt Caddesi kavşağında kameralara yansıdı. Bornova yönünden Basmane yönüne giden motosiklet sürücüsü, U dönüşü yapılmayacak yerde hızını kesip dönmek isterken arkasından gelen otomobil çarpıyor. Motosiklet sürücüsü ve arkasındaki arkadaşı yere düşüp yaklaşık 10 metre sürükleniyor.

YİNE KURAL HATASI
Buca Menderes Caddesi kesişimi ile Koşuyolu Caddesi kesişiminde meydana gelen bir başka kazada, dönülmesi yasak olan bir yerden karşı şeride geçmek isteyen motosiklete hızla gelen minibüs çarpıyor. Çarpmanın etkisi ile motosiklet üzerindeki sürücü yaklaşık 20 metre savrulurken başında bağlı olmayan kaskta başından çıkıyor. Düştükten sonra hemen kalkan motor sürücüsü kazayı hafif sıyrıkla atlatıyor.
Konak Cumhuriyet Bulvarında, karşıdan karşıya geçmek isteyen bir kadın yaya, önünde bekleyen yayalar gibi araçların geçmesini beklemeden ve soluna bakmadan yoluna devam etmek istedi. Bu sırada, geçen taksiye yandan çarptı. Şans eseri ölümden dönen yaya büyük tehlike atlattı.

FACİA ATLATILDI
Bir büyük kazada, Bornova 57. Topçu Tugayı önünde meydana geldi. Manisa yönünden Bornova yönüne giden bir TIR, sürücüsünün kontrolünden çıkıp yol kenarındaki 1 metrelik duvara çarpıyor. TIR'ın kupası büyük hasar görürken dorsenin önü parçalanıyor. Sürücü şans eseri kazadan yara almadan kurtulurken kazada büyük bir faciadan dönülüyor.

Kameralara yansıyan maddi hasarlı diğer kazalar dikkatsizlik ve kurallara uymama nedeni ile kazaların meydana geldiği görüldü. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.