Hava Durumu

Bursa'da öğrencilere müjde!

Uludağ Üniversitesi, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı itibariyle mezuniyet aşamasında olan veya mezun olan öğrencilere yönelik pedagojik formasyon eğitimi sertifika programı açma kararı aldı. Uludağ Üniversitesi Senatosu tarafından oy birliği ile alınan formasyon eğitimi kararı için kontenjan 2 bin 500 olarak belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2015 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2015 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'da öğrencilere müjde!

Uludağ Üniversitesi'nin aralık ayı senato toplantısında, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 2 bin 500 Fen-Edebiyat Fakültesi mezunu veya son sınıf öğrencisine formasyon eğitimi verilmesi kararı çıktı. Eğitimden yüzde 75 oranında Uludağ Üniversitesi mezunları ya da son sınıf öğrencileri, yüzde 25 oranında da başka üniversite mezunları ya da son sınıf öğrencileri yararlanabilecek. 2015-2016 güz dönemi içinde başlaması planlanan programın ilk dönemi 7 hafta, ikinci dönemi ise 14 hafta sürecek. Talebe göre farklılıkların yapılabileceği programda birinci yarıyıl dersleri 2 Ocak 2016, ikinci yarıyıl dersleri ise 5 Mart 2016 tarihlerinde başlayacak. Formasyon başvuruları ise 7-11 Aralık tarihleri arasında Eğitim Fakültesi Öğrenci İşleri Bürosu'na yapılacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, öğrenci ve mezunlardan gelen yoğun taleplere kayıtsız kalmadıklarını kaydetti. Rektör Ulcay, "Bize ulaşan çok yoğun bir talep vardı. Bu talepleri görmezden gelemezdik. Çocuklarımıza belki bir kapı açacak. Öğrencilerin bu programdan yararlanmaları mutlaka kamuda öğretmen olmaları anlamına gelmiyor. Ama yeni yapılan düzenlemeler ile bu arkadaşlarımız devlete atanamasalar bile özel eğitim kurumlarında iş bulabilecekler. Alacakları formasyon eğitimi de bunun önünü açacak. Çalışmalarımızı daha önce bin 500 olarak yapıyorduk. Fakat gelen yüksek talepler ve daha önce farklı üniversitelerin açtıkları programları göz önüne aldığımızda 2 bin 500 sayısının makul bir sayı olacağını düşündük. İnşallah öğrencilerimiz de bu eğitimden en iyi şekilde faydalanacak" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.