Hava Durumu

'Ana Şüpheli' Salah Abdeslam yakalandı!

Paris'i kana bulayan katliamlarla ilgili insan avı sürerken, kaçak saldırganlardan Salah Abdeslam'ın Belçika'nın başkenti Brüksel'de yakalandığı duyuruldu. Öte yandan, saldırıların talimatını verdiğinden şüphelenilen bir kişinin kimliği de açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2015 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2015 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
'Ana Şüpheli' Salah Abdeslam yakalandı!

Associated Press'in haberine göre; Belçikalı Abdelhamid Abbaoud'un saldırıların talimatını verdiği ve şu anda Suriye'de olduğu düşünülüyor. 

Daily Mail'in haberinde, IŞİD'e birçok militan devşiren ve daha sonra onları eylemler yapmaları için Avrupa'ya geri gönderen Abbaoud'un daha önce "Avrupa'nın cihat başkenti" olarak nitelendirilen Molenbeek'te yaşadığı belirtildi. Haberde, Abboaud'un dünyayı şoke eden saldırıları Suriye'deki üssünden planladığının düşünüldüğü de yer aldı.

 

'ANA ŞÜPHELİ' YAKALANDI

Fransa polisi, şimdiye kadar Paris katliamıyla ilgili birçok sekiz şüphelinin ismini açıkladı. Stade de France stadyumuna yönelik saldırıyı gerçekleştiren üç intihar bombacısından birinin 20 yaşındaki Bilal Hadfi olduğu belirlendi. Stadyum önünde kendini patlatan diğer saldırgan ise Ahmed el Muhammed. Suriye'nin İdlib vilayetinden olduğu açıklanan Muhammed'in üzerinden henüz orijinalliği teyit edilemeyen Suriye pasaportu çıktı.

Voltaire Bulvarı'nda bir barın yanında kendini patlatan saldırganın ise 31 yaşındaki Brahim Abdeslam olduğu bildirildi. Brahim Abdeslam, Fransız polisi tarafından 'ana şüpheli' olarak açıklanan ve bugün öğle saatlerinde Belçika'nın başkenti Brüksel'de yakalandığı bildirilen 26 yaşındaki Salah Abdeslam'ın ağabeyi. Belçika polisi tarafından Brüksel yakınlarındaki Molenbeek'te düzenlenen operasyonlarda da Mohammed Abdeslam yakalanmıştı.
 

Özel kuvvetler, "Avrupa'nın cihat başkenti" olarak nitelendirilen Molenbeek'te bir eve baskın yapıyor. AFP'nin haberine göre; Belçika polisi, bölgede düzenlediği operasyonlarda Paris saldırılarıyla ilişkili olabilecek birçok gözaltı yaptı.

Bugün açıklanan bir diğer isim ise Sammy Amimour. Fransa vatandaşı olan Amimour'un Bataclan'daki konser katliamına karıştı. 28 yaşındaki Amimour'un "19 Ekim 2012'de Yemen'de planlanan bir eylemden dolayı terör soruşturması geçirdiği, 2013'te denetimli serbestlik şartlarını ihlâl edince hakkında uluslararası yakalama kararı çıkarıldığı" belirtildi.

Konser saldırısını gerçekleştirenlerden birinin 29 yaşındaki Cezayir asıllı Fransız vatandaşı Omar Ismail Mostefai (Ömer İsmail Mustafa) olduğu açıklanmıştı.

Fransa polisi tarafından şimdiye kadar açıklanan şüpheli isimleri ve akıbetleri şöyle:

Salah Abdeslam, 26 - Belçika'nın başkenti Brüksel'de yakalandı
Mohammed Abdeslam - Belçika'da tutuklandı
Brahim Abdeslam, 31 - Voltaire Bulvarı'nda kendini patlattı
Ismail Omar Mostefai, 29 - Bataclan konser salonunda öldü
Bilal Hadfi, 20 - Stade de France stadyumunda öldü
Samy Amimour, 28 - Bataclan'da kendini patlattı
Ahmed el Muhammed - Stade de France'da kendini patlattı
Abdelhamid Abbaoud - Şu anda Suriye'de
Diğer dört saldırgan - Saldırılar sırasında öldü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.