Hava Durumu

Obama'dan düşürülen Rus uçağı hakkında açıklama!

ABD Başkanı Barack Obama, Mısır'da düşen Rus yolcu uçağının, içine yerleştirilen bir bomba nedeniyle düşmüş olabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2015 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2015 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Obama'dan düşürülen Rus uçağı hakkında açıklama!

Rusya'nın St. Petersburg kentine gitmek üzere Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinden havalanan yolcu uçağı kalkıştan 23 dakika sonra düşmüştü. Olayın ardından terör örgütü IŞİD, içinde bulunan 224 kişinin bulunduğu uçağı düşürdüklerini öne sürmüş ancak bu iddia hem Rus hem de Mısırlı yetkililer tarafından yalanlanmıştı.

Ardından İngiliz yetkililer ve ABD istihbarat yetkilileri uçağın içerine yerleştirilen bomba nedeniyle düşmüş olabileceğini ifade etmişti. Yaşanan gelişmelerin ardından ABD Başkanı Barack Obama'dan İngiliz ve ABD'li yetkilileri destekler nitelikte bir açıklama geldi. Obama, Rus yolcu uçağının terörist bir bomba nedeniyle düşme ihtimali olduğunu kaydederek, "Uçak bomba nedneiyle düşmüş olabilir" dedi.

Mevcut istihbaratın henüz uçağı neyin düşürdüğünü kesin olarak ifade edemeyeceğini kaydeden Başkan Obama, bölgeye uygulanan güvenlik yöntemlerinin ABD'den farklı olduğunu bildirdi. Obama, kesin bir açıklamada yapılmadan önce ABD'li istihbarat yetkilileri ile araştırmacıların uçağın düşme nedeninden emin olmak için oldukça fazla zaman harcadığını kaydederek, "Ancak, uçağın bomba nedeniyle düşmüş olabilir" ifadelerini kullandı.

İngiltere Başbakanı David Cameron da uçağın bomba nedeniyle düşmüş olabileceğini ifade etmişti. Ancak Mısır Sivil Havacılık Bakanı Hüssam Kamel, yetkililerin şu ana kadar uçağın bomba nedeniyle düşmüş olabileceğini hipotezlerine dair kanıtlara henüz ulaşamadığını duyurmuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.