Hava Durumu

Aksine! Yağlı cildi olanlar daha şanslı..

Yağlı cilde sahip olanlar daha şanslı!Yağlı cildin kötü olduğu fikrini aklınızdan çıkarın. Yağlı ciltliler sürekli makyajlarının akmasından ve ciltlerinin parlamasından şikâyetçidir.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2015 08:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2015 08:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Aksine! Yağlı cildi olanlar daha şanslı..

Yağlı cilde sahip olanlar daha şanslı!Yağlı cildin kötü olduğu fikrini aklınızdan çıkarın.

Yağlı ciltliler sürekli makyajlarının akmasından ve ciltlerinin parlamasından şikâyetçidir. Yağlı cildin kötü olduğu fikrini aklınızdan çıkarın. İleriki yaşlarda çok daha az çizgi ve kırışıklığınız olacak...

Yağlı cilt tipine sahipseniz birçok avantaja da sahipsiniz. Çünkü parlak cilt daha sağlıklı ve genç görünür. Yağlı cildin makyaj yapmayı daha zor bir hale getirdiğini ve özellikle de yazın makyajınızın bütün gün boyunca mükemmel görünmesini sağlamanın ne kadar zor olduğunu da biliyorum. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz, yapmanız gereken ilk şey, sabahları yüzünüzü güzelce yıkamak olmalıdır. İçinde en az yüzde 2 salicylic acid olan bir temizleyici kullanmalısınız. Salicylic asit yüzünüzdeki yağı temizler ancak yüzünüzün kurumasına da sebebiyet vermez.

ALKOLLÜ TONİKLERE DİKKAT!

Eğer özellikle T bölgeniz yağlanmaya müsaitse, o zaman her sabah alkollü tonik ile bununla savaşabilirsiniz. Bir iki damla toniği pamuğa damlatın ve hızlı bir şekilde alın, burun ve çenenizi silin. Ancak alkollü tonikleri çok az kullanmalısınız. Aksi takdir de cildinizi kurutabilir. Yediklerinize dikkat edin. Makyajınızın bütün gün kalıcı olmasını sağlamanızın önemli bir ipucu yediğinize dikkat etmenizdir. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz, yapmak isteyeceğiniz en son şey biraz daha terlemenize sebep olmaktır. Sıcak acılı çorba gibi yemeklerden kaçının ve alkole de dikkat edin. Ayrıca A vitamini içeren yemekleri yemeye daha fazla özen gösterebilirsiniz. A vitamini cildinizin yağ üretiminin azalmasına yardımcı olabilir. Havuç ve ıspanak gibi.

NEMLENDİRİCİSİZ OLMAZ

Cildinizi yağsız bir nemlendiriciyle nemlendirin. Yağlı ciltlerin bile nemlendiriciye ihtiyacı vardır ve eğer nemlendirmezseniz cildiniz susuz kalır ve hatta daha fazla yağ üretir. Hafif, yağsız, krem bazlı olmayan bir nemlendirici kullanın ve makyaj yapmadan önce nemlendiricinin cildiniz tarafından iyice emilmesi için zaman bırakın. Makyajı ardından yapın. Fondötenden önce pudra kullanmaya çalışın. Fondöten uygulamadan önce çok hafif bir tabaka pudra sürmek garip gelebilir ama aslında ciltteki yağı emmekte üstüne yoktur. Ayrıca pudra gözeneklerinizin dolmasına yardımcı olarak yağın dışarı çıkmasına engel olacaktır. Yüzünüzün saatler boyunca yağsız olmasını istiyorsanız, önce pudra kullanın.

MÜKEMMEL BİR ZEMİN İÇİN...

Mat primer (baz) kullanın. Makyajınızın bütün gün kalmasını sağlayacak bir sonraki tip ise mat primer kullanmanızdır. Primer her cilt için iyidir ancak yağlı bir cilt için çok önemlidir. Primer makyajınızın saatlerce yerinde durmasını sağlayacak mükemmel bir zemin yaratacaktır. Göz kapaklarınıza concealer kullanmaktan kaçının. Birçok kadın göz kapaklarına concealer kullanmaktadır. Eğer cildiniz yağlıysa bu sizin uzak durmanız gereken bir şey. Özellikle göz kapakları için üretilmiş bir primer (baz) kullanın. Bu baz yağın gün boyu emilmesini sağlayacaktır.

DOĞRU FONDÖTENİ KULLANIN

Makyajınızın bütün gün kalmasını sağlayacak önemli adımlardan biri doğru fondöteni seçmektir. Kalıcı bir makyaj için yağsız mineral bazlı mat bir fondöten seçin, kokusuz da olsun. Pudra şeklindeki mineral fondötenler yağlanma yapmaz ve gün boyu salgılanan yağı emer. Haftada 1 kez kil maskesi yapmak yağlı cildi kontrol altında tutmanızı ve makyajınızın gerektiği gibi kalmasını sağlar. Yağlı cilt için en iyisi kaolin kilidir. Kaolin kili yağ emmekte çok iyidir. Kil yüz maskesini kuruyana kadar yüzünüzde tutmamanız, maske tamamen kurumadan biraz nemliyken yıkamanız daha iyi sonuç verecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.