Hava Durumu

Şeydanur soğuk havada yolculuk yapıyor

Tokat'ta fedakar anne doğuştan yürüme engelli olan kızını okuluna her gün tekerlekli sandalye ile götürüp getirirken, soğuk hava nedeniyle zor günler geçiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2015 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2015 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Şeydanur soğuk havada yolculuk yapıyor

Karşıyaka Mahallesi'nde kiradaki evlerinde ikamet eden Mustafa Dileç ile Ayşegül Dileç'in 3 çocuklarının en küçüğü olan Şeydanur (11), yürüme engelli olarak dünyaya geldi. Anne Dileç, kızını ana sınıfından itibaren tekerlekli sandalye ile yaklaşık 2 kilometre uzakta bulunan okuluna getirip götürmeye başladı. Evinin okula uzak olması ve kızının ihtiyaçlarını karşılayabilmek için okulda kızını beklemeye başlayan anne, yaklaşık 5 yıl boyunca özveriden kaçınmadı. Kızı okusun diye günü okulda geçirmeye başlayan Dileç'e okul müdürünün girişimleri sonucu İŞKUR tarafından toplum yararına çalışma programı kapsamında iş imkanı verildi.

5. sınıfa giden kızının okulunda çalışarak ihtiyaçlarını karşılamaya başlayan anne kızının tedavisi için destek bekliyor. Soğuk havalarda okula kilometrelerce yolu tekerlekli sandalye ile gitmek zorunda kalan kızının üşüdüğünü ifade eden Dileç, "Artık yaşı büyüdü, ağırlaşmaya başladı. Havalar soğuduğu için üşüyor götürüp getirmek zor oluyor. Bünyesi hassas olduğu için çabuk hasta oluyor. Maddi durumumuz olmadığı için servis istiyoruz. Milletin yardımcı olup destek çıkmasını çok istiyorum. Bütün aileler beni duysun işitsin istiyorum" dedi.
Kocasının sabit bir işi olmadığını, işçi olarak çalıştığını ifade eden Dileç, 15, 14 ve 11 yaşlarında olmak üzere 3 kızı ile yeni yıldan beklentisinin çocuğuna bir servis imkanı verilmesi ve tedavi edilmesi olduğunu söyledi.


Şeydanur ise soğuk havalar nedeniyle çok üşüdüğünü bu nedenle servis istediğini söyledi. Okulda annesiyle birlikte olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Şeydanur, tek hayalinin ise arkadaşları ile koşup oynayabilmek olduğunu kaydetti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.