Hava Durumu

Yıldırım kırsal kalkınmanın önünü açıyor

Kırsal kalkınmanın önünü açan Yıldırım Belediyesi, 'Arıcılık ve Bal Üretimi' kursunu tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan 39 kursiyere kovan, elbise ve körük dağıttı. 

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2015 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2015 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Yıldırım kırsal kalkınmanın önünü açıyor

İlçede kırsal kalkınma hamlesi başlatan Yıldırım Belediyesi'nin Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) bünyesinde Zeyniler'de 'Arıcılık ve Bal Üretimi' kursunu tamamlayan 39 kursiyer sertifikalarını aldı. Yıldırım Belediyesi tarafından kursiyerlere kovan, elbise ve körükten oluşan arıcılık seti dağıtıldı. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Zeyniler'in bitki örtüsü ve iklim yapısının arıcılık için çok elverişli olduğunun tespit edildiğini söyleyerek, "Bizim hizmet anlayışımızda kurs düzenleyip insanların ellerine birer sertifika tutuşturup onları evlerine göndermek yok. Çünkü iş bununla bitmiyor. Biz mahallelerimizin özelliklerine göre üretim eylem planları hazırlıyoruz. Eğitim verdiğimiz insanlarımıza, bu bilgilerini üretime dönüştürecek üretim desteği veriyoruz. Sonraki aşamada ise pazarlama alanında destek sağlayacağız. Zeyniler'de hayata geçirdiğimiz 'Arıcılık ve Bal Üretimi' kursumuzu bu bakımdan değerlendiriyoruz. Bu sadece bir başlangıç. İlerleyen dönemlerde proje paydaşlarımızla Zeynilerde'ki çalışmalarımız artarak devam edecek" diye konuştu.

Doğasıyla ve tarihiyle Zeyniler'in en az Cumalıkızık kadar önemli bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Başkan Edebali, "Biz zenginliklerimizi doğal ürünlerimiz ve organik pazarımızla destekleyeceğiz. Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman Zeyniler, herkesin görmek isteyeceği, Türkiye'nin en önemli doğa cennetlerinden birisi olacak. Biz bu gün bir başlangıç yaptık, devamını Zeyniler köyü sakinlerimizle birlikte getireceğiz" diye konuştu.

Zeyniler'de kadınların öncülüğünde kurulacak kooperatifle organik üretim hamlesi başlatılacağını kaydedenr Edebali, özellikle kadınların üretime dahil olmasını önemsediklerini ve bu konuda her türlü desteği sağlayacaklarını açıkladı.

ORGANİK ÜRETİME DESTEK

Bursa'nın yıllık bin ton bal üretimi ile Türkiye'nin önemli arıcılık merkezlerinden birisi olduğunu aktaran Tarım İl Müdürü Vekili Mahmut Serdar Kavasoğlu da, başta Yıldırım Belediyesi olmak üzere yerel yönetimlerin desteği ile Bursa'nın üretim potansiyelin daha da artacağını ifade etti. Konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları ile birlikte kovan, elbise ve körükten oluşan set dağıtıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.