Hava Durumu

Emekliler sevinçten ağladı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Mamak Gülseren Mahallesi'nde yaptırdığı 952 konuttan engelli, emekli ve dar gelirli vatandaşlar için ayrılan 583 konutun kura çekilişi yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2015 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2015 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Emekliler sevinçten ağladı
TOKİ tarafından yapımı gerçekleştirilen Mamak Gülseren Mahallesi projesinin engelli, emekli ve dar gelir grubu konut alma hakkı ve konut belirleme kurası gerçekleştirildi. Proje hakkında bilgi veren TOKİ Finans Daire Başkanı Ayhan Karaca, "Projemiz kentsel dönüşüm kapsamında yapıldı. Yaklaşık 2 bin konuttu. Bunların yarısı hak sahiplerine verildi, geri kalanını da vatandaşlarımıza satışa sunduk. Kurasını çekeceğimiz 546 konutu alt gelir grubumuz ve emeklilerimiz için ayırmıştık. Emeklilerimize ayrılan 146 kontenjanın bin 250 civarında başvuru almış durumdayız" diye konuştu.
 
Kura çekiminde ismini duyan 50 yaşındaki ev hanımı Emine Palayık, ilk defa ev sahibi olduğunu belirterek, sevinçten gözyaşlarını tutamadı. 3 çocuğunu babasız büyüten ve kapıcı dairesinde oturan bir vatandaş da, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ve AK Parti hükümetine teşekkür etti. Kirada oturduğunu kaydeden vatandaş, ev hayalinin gerçekleştirdiğini söyledi. 
Mamak Gülseren Mahallesi'nde İdare Konut Uygulaması kapsamında yer alan 952 konuttan 583 adedi alt gelir grubu ve 2 oda 1 salon nitelikli, 369 adedi standart olup, bunlardan 276 adedi 3 oda 1 salon, 93 adedi de 4 oda 1 salon nitelikli konutlar. Alt gelir grubunda yer alan 583 adet konuttan engelli vatandaşlara 30 adet, emekli vatandaşlara 146 adet konut kontenjanı ayrıldı. Bu konutlar için 4 kategoride toplam 2 bin 884 adet başvuru alındı.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.