Hava Durumu

İzmir'de derbi öncesi örnek karar

PTT 1. Lig'de oynanacak Karşıyaka - Göztepe derbisi öncesi yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu'ndan tüm Türkiye'ye örnek olacak nitelikle bir karar çıktı. Pazar günü oynanacak derbide misafir takım olan Göztepeli taraftarlara herhangi bir kontenjan sınırlaması uygulanmayacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2015 19:11
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2015 19:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İzmir'de derbi öncesi örnek karar

Pazar günü İzmir Atatürk Stadı'nda oynanacak İzmir derbisi öncesinde yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın başkanlığında gerçekleşti. İzmir Valiliği'nde yapılan toplantıya Vali Toprak'ın yanı sıra, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten ve diğer kurul üyeleri katıldı.

İki kulüp yönetiminin yaptığı olduğu görüşmelerde aldıkları kararlar doğrultusunda, maçın yine Pazar günü saat 13.30'da oynanması ve kapalı tribüne Karşıyaka, açık tribüne de Göztepe taraftarlarının alınması talepleriyle başlayan toplantıda, maç saatinin değişikliği ile ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu ve yayıncı kuruluş ile görüşülmesine karar verildi.

"KONTENJAN SINIRI YOK" 

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan İzmir Valisi Mustafa Toprak, özellikle İzmir'den tüm Türkiye'ye yayılacak bir barış, sevgi ve centilmenlik anlaşmasını ortaya çıkmak istediklerini söyledi. İstanbul derbilerinin aksine Pazar günü oynanacak olan İzmir derbisinde iki takım taraftarlarının da herhangi bir kontenjan sınırı olmadan izleyebileceğini kaydeden Vali Toprak, "Bu kararı taraftarlarımıza güvenerek aldık. Passolig kartları satışa sunuldu. Bu konuda bir problem yok. Emniyet tedbirleri açısından, taraftarlarımız toplu ulaşım noktalarından stadyuma alınması noktasında her türlü kolaylığı sağlayacağız. Karşıyakalı taraftarlar Mersinli kapısından, Göztepeli taraftarlar da İZULAŞ kapısından alınacak" dedi.

"BU BİR CENTİLMENLİK ANLAŞMASIDIR"

İki takım taraftarlarına da güvendikleri için bu kararı aldıklarını ifade eden Toprak, "Geçmişte yaşananın aksine barışın, hoşgörünün, sevginin ve Fair-Play'in bu ilden tüm Türkiye'ye yayılacağını düşünüyoruz. Passolig kartı olan taraftarların tümü bu maçı izleme imkanı bulacaklar. Ev sahibi takım Karşıyaka kapalı tribünleri, misafir takım Göztepe ise açık tribünü kullanacak. Herhangi bir kontenjan yok. Bu diğer oynanacak Göztepe-Karşıyaka maçı için de geçerli olacaktır. Bu bir centilmenlik anlaşmasıdır" diye konuştu.

KARŞIYAKA CEPHESİ

Yaşanan bu dostluk sürecinin Göztepe Spor Kulübü başkanı Mehmet Sepil'in katkılarıyla başladığını anlatan Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten, "Başlamak önemliydi. Bizler bu hareketin içerisinde özellikle sporun barındırdığı olimpiyat ruhu, dostluk, barış içerisinde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu süreçte şehirden ve camialarımızdan ciddi destek gördük. Bu hafta sonu oynayacağımız maçta sahada sportif rekabet adına her şey yaşanacak ama bizler tribünde güzel görüntüler oluşturmak istiyoruz. O rekabetin sahada sportif anlamda kalmasını istiyoruz. Ev sahibi olduğumuz bu maçta misafirlerimizi centilmenlik içerisinde ağırlayacağız. Bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

GÖZTEPE CEPHESİ

Pazar günü oynanacak olan derbinin sadece İzmir değil Türkiye açısından da önemli olduğuna vurgu yapan Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ise, "Son senelerde oluşan koşullardan dolayı bir çok taraftarımız bu maça gelemiyordu. Ali (Erten) başkanımla bunu tartıştık. Bizim İzmir'de bir imkanımız var. Hem Karşıyaka'nın hem Göztepe'nin bir stadı yok. Orada 50 bin kişilik bir stat dururken taraftarları bu maçlardan mahrum etmek doğru değildi. Biz kulüpler olarak, taraftarımıza ve camiamıza güveniyoruz. Geçmişte olan olayların yaşanmaması için hep birlikte çalışacağız" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.