Hava Durumu

HDP Eş Başkanlarının dokunulmazlıkları kalkıyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın açıklamalarının Anayasa suçu olduğunu belirterek dokunulmazlıklarının kaldırılabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2016 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2016 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
HDP Eş Başkanlarının dokunulmazlıkları kalkıyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan dönüşü gazetecilerine sorularını yanıtladı.

PARTİ KAPATILMAZ, DOKUNULMAZLIKLAR KALKAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a HDP'lileri tutumu ve teröre destek olan bu kişilerin partilerinin kapatılıp kapatılmayacağı soruldu.

Erdoğan, "Parti kapatma olayı düşünülmemeli, gündeme dahi gelmemeli. Ama suçu irtikap eden milletvekili, belediye başkanı veya başkaları olabilir. Bunlar bunun bedelini ödemek durumundadır. Diyarbakır ve Ankara Başsavcılıklarının başlattığı soruşturmaları da bu çerçevede değerlendirmek lazım. Dokunulmazlıklarının kaldırılması suretiyle başlayacak süreç, inanıyorum ki terörle mücadele açısından ülkemizdeki havayı da olumlu yönde etkileyecektir" dedi.

"MECLİS İÇ TÜZÜĞÜ DEĞİŞMELİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin konuştuğu sırada bunun kadar önemli olduğunu söylediği Meclis iç tüzüğü konusuna da değindi. Başbakanlık döneminde de değiştiremediğiklerini belirttiği mevcut TBMM iç tüzüğünün parlamento çalışmalarını kilitlediğine dikkat çekti.

"BÖYLE ŞEY OLMAZ"

Yasama organını kilitlemek istendiğinde bu iç tüzüğün yeteceğini ifade eden Erdoğan,"bunun da ötesinde, maalesef parlamentoya yakışmayan birçok şeyi biz bu parlamentonun içinde görebiliyoruz. Onun için de süratle eğer bu iç tüzük ele alınır, çıkarılırsa, ben inanıyorum ki yasama organımız çok daha seri çalışacaktır. Yani öyle bir günü sadece yani önergelerle geçir, akşam neredeyse Meclis kapanacak, bir maddeye gir ve uzat v.s. böyle şey olmaz. Bunlar çok gayri ciddi şeyler" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.