Hava Durumu

Hırsız yakayı ele verdi

Ankara'da yaşayan bir vatandaşın kopyalanan kredi kartı ile İstanbul'da telefon alan zanlı işyeri kameralarına yakalandı. Zanlının rahat tavırları dikkat çekerken, dolandırıcılık, kartın gerçek sahibinin telefonu ile ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2016 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2016 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Hırsız yakayı ele verdi

Olay Sultanbeyli Fatih Bulvarı üzerinde telefon satışı yapan iş yerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre dükkana gelen bir kişi aldığı cep telefonu şifresini girdiği kredi kartı ile satın alarak dükkandan ayrıldı. Satış işleminin gerçekleşmesinden yaklaşık bir saat sonra iş yerine gelen bir telefon ile dolandırıcılık ortaya çıktı. Ankara'dan aradığını söyleyen telefondaki şahıs, kartı ile telefon alındığını ancak bu durumdan haberdar olmadığını ifade etti. İş yeri sahibinin durumu polise bildirmesiyle işlemin kopyalanmış kredi karı ile gerçekleştiği ortaya çıktı. Polis zanlının yakalanması için çalışma başlatırken kopyalanmış kart ile gerçekleşen satış anı ise güvenlik kameralarına yansıdı.

OLAY ANI KAMERADA 
Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde zanlının müşteri gibi dükkana girdiği ve telefonları incelediği görülüyor. İş yeri sahibinden birkaç telefonu soran zanlının daha sonra beğendiği bir akıllı telefonu aldığı kamaralara yansıyor. Rahat tavırları ile dikkat çeken zanlının daha sonra kredi kartı ile satışı işleminin tamamlaması ve dükkandan çıkması kameralara yansıyor.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.