Hava Durumu

Deniz Baykal soruları yanıtlıyor

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Frakta bir değişiklik yok, formumu korumuşum. Ben kaygıyla baktım, fena değil giyerek denedim. Bir papyon krizi çıkar gibi oldu ama sonra umarım halletmişlerdir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2015 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2015 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Deniz Baykal soruları yanıtlıyor

Meclis Genel Kurulu, 1 Kasım seçimlerinin ardından 25. Dönem'de olduğu gibi 77 yaşındaki TBMM'nin en yaşlı üyesi sıfatıyla CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal başkanlığında saat 15.00'te başlayacak. Deniz Baykal, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'dan başkanlığı devralacak. Tören öncesi TBMM Şeref Holünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, 7 Haziran'dan 1 Kasım'a geçen sürece ilişkin soru üzerine, "Genel Kurul açılışında bir şeyler söyleyeceğim. Devir teslimde iyi dileklerimizi karşılıklı teati ederiz" dedi.

"BİR PAPYON KRİZİ ÇIKAR GİBİ OLDU"

Baykal, "Meclis Genel Kurulunda giyeceği frakta herhangi bir değişiklik olup olmadığı" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Yok, formumu korumuşum. Ben kaygıyla baktım, fena değil, giyerek denedim. Bir papyon krizi çıkar gibi oldu ama sonra umarım halletmişlerdir. Bana teslim edilenlerin arasında papyon yoktu sonra 'Yedek buluruz' dediler, ben görmedim. Verilenlerin gerisini gördüm, eminim her şey tamam. Papyonu şimdi göreceğiz."

"SAYIN BAŞBAKANIN BÖYLE BİR İSTEĞİ OLURSA DEĞERLENDİRİRİZ"

Baykal, "Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önce yemin edeceği ifade ediliyor. Size bir bilgi geldi mi?" sorusuna şöyle karşılık verdi: "Hayır, bana bir başvuru yapılmadı. Başvuru yapan bazı milletvekillerimiz var. Herkesin haklı talebini karşılamaya çalışıyoruz. Sayın Başbakanın özellikle böyle bir isteği olursa değerlendiririz."

Açıklamaların ardından TBMM Başkanlık makamına geçen Baykal, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'dan başkanlığı devralacak.

ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK KOYDU

Baykal daha sonra Atatürk Anıtı'na geçti. TBMM Başkanı Deniz Baykal, en yaşlı üye sıfatıyla TBMM'de bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.