Hava Durumu

Bin 500 metre yükseklikte Orhan Gencebay keyfi

Amatör paraşütçü Hakan Atamtürk, Bafa Gölü'nün bin 500 metre yüksekliğinde Orhan Gencebay'ın 'Batsın Bu Dünya' şarkısını dinleyerek paramotorla uçuş yaptı. Göl manzarası eşliğinde havada görüntü çeken Atamtürk, hava aracına çerez tabağı ve gümüş işlemeli tesbih almayı da ihmal etmedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2015 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2015 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bin 500 metre yükseklikte Orhan Gencebay keyfi

Aydın'ın Didim ilçesinde yaşayan amatör paraşütçü Hakan Atamtürk, geçtiğimiz hafta Bafa Gölü'nün bin 500 metre yüksekliğinde ilginç bir uçuş gerçekleştirdi. Kendi tasarladığı paramotorla, Bafa Gölü kenarından havalanan çılgın paraşütçü, hava aracının ön kısmına bir tabak çerez, su, gümüş kaplamalı tesbih ve Orhan Gencebay fotoğraflarını yerleştirdi. Yerden tam bin 500 metre yüksekliğe ulaşan Atamtürk, Gencebay'ın 'Batsın Bu Dünya' şarkısını çalarak video çekti. Başarılı bir uçuş gerçekleştiren paraşütçü, havadan çektiği fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı. Kısa sürede fenomen olan Atamtürk'ün Didim'de esnaf olduğu ortaya çıktı. Hobi olarak yaklaşık 15 yıldır paraşüt, planör ve paramotorla uçuşlar yapan Hakan Atamtürk, İHA muhabirine konuştu. Çocukluğundan beri Orhan Gencebay hayranı olduğunu söyleyen Atamtürk, "Hobi olarak 15 yıldır paramotor uçuşları yapıyorum. Türk Hava Kurumu'ndan lisanslı olarak paramotor, planör ve paraşüt hava araçlarını kullanıyorum. Boş zamanlarımda uçuşlar yapıyorum. Bu hafta sonu değişik bir etkinlik yapalım diye Bafa Gölü'ne gittik. Orada paramotorla havalanarak, gökyüzünde bin 500 metre yükseklikte Orhan Baba'nın şarkılarını dinleyerek keyifli bir uçuş yaptım. Havada Orhan Gencebay'ın 'Batsın Bu Dünya' isimli eserini dinleyerek manzaranın keyfini çıkardım" dedi.

Her işin kendisine özgü tehlikeleri olduğunu ifade eden Atamtürk, "Havada korkuyor musun? Diye soranlar oluyor. Aksine ben de onlara; yeryüzünden korkuyorum, havadan korkmuyorum. Havada hiçbir kötülük, hiçbir sıkıntı, pislik olmadığını söylüyorum. En önemlisi uçmaktan büyük bir zevk alıyorum. Her işin kendisine özgü tehlikesi vardır. Gerekli eğitimleri ve bilgileri aldıktan sonra tehlikeyi minimum düzeye indirmiş oluyorsunuz. Çocukluğumdan beri Orhan Gencebay'ı sevdiğim için 'Batsın Bu Dünya' şarkısıyla havada bir çekim yapayım dedim" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.