Hava Durumu

Yaşı 70 ama insanlığı hiç bitmemiş Şerif amca!

Gaziantep'te, Suriye'deki iç savaştan kaçan 8 kişilik bir aileye emekli maaşıyla bakan 70 yaşındaki Şerif Dağdelen, sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgelerde terörün baskısından kaçan insanlara da kapısının açık olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2015 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2015 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Yaşı 70 ama insanlığı hiç bitmemiş Şerif amca!

İç savaştan dolayı ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan üçü çocuk 8 kişilik Suriyeli aile ortada kalınca, 70 yaşındaki emekli Şerif Dağdelen aileyi sahiplenmişti. Aylarca, 8 kişilik Suriyeli aileye bakan Dağdelen, sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgelerde, terörün baskılarından kaçan vatandaşlara da kucak açacağını söyledi. Dağdelen, "Her kim olursa olsun, doğudan, batıdan farketmez evim, yemeğim ve kapım her zaman, herkese açıktır. Terörden kaçan Kürt Kardeşlerime de, kapım her daim açıktır" dedi. Şerif Dağdelen kaldığı 8 kişilik aileyle beraber, terörün baskılarından kaçan vatandaşlara da, 4 odalı evinde emekli maaşıyla bakabileceğini belirtti.

"ONLARA DA EMEKLİ MAAŞIMLA BAKMAYA HAZIRIM"
İnsanların, yeryüzüne çalışmak, çabalamak ve birbirine yardımcı olmaları için gönderildiğini dile getiren Dağdelen, 8 kişilik aileye bakmak hiç zor olmadığını, dışarıdan ne kadar zor görünse de, aslında aynı zamanda insanların yardım etme isteğinin, gönlüyle, kalbiyle istediği zaman, kendisi için daha kolay ve rahat olacağını söyledi. 70 yaşında emekli maaşıyla kendi evinde 8 kişilik Suriyeli aileyi konuk eden Dağdelen, "Yapacağınız insanlık, insanlığa hizmet olarak kalır. Terörden kaçan Kürt kardeşlerim için kapım her zaman açıktır. Gücüm yetene kadar, gelsinler evimde kalabilirler. Amacım onlara da kucak açmak, onlara da hizmet edebilmek. Kürt, Laz önemli değil benim için insan önemlidir. Doğudan, batıdan nereden gelirse gelsin her insana bakmak zorundayız. Duyuyorum, terörden kaçan Kürtler var. Onlar benim kardeşimdir, din kardeşimdir. Her an için onlara da hizmete hazırım. Onlara da emekli maaşımla bakarım bir insan olarak evim açıktır, buyursun gelsinler" şeklinde konuştu.

"MAHALLEMDE BÖYLE BİR İNSAN OLDUĞU İÇİN KENDİMİ ŞANSLI HİSSEDİYORUM"
Hayırsever Dağdelen'in kaldığı Çukurca Mahallesi'nin Muhtarı Alaaddin Demir ise dışarıda kimsesiz, veya aç kalan kimse olduğunda, Dağdelen'e getirdiğini söyledi. Şerif Dağdelen'in herkese sahip çıktığını dile getiren Muhtar Alaaddin Demir, "Dışarıda her kim olursa olsun Şerif Amca herkese sahip çıkıyor. Sağ olsun muhtarı olduğum mahallede böyle iyi niyetli biri olduğu için kendimi şanslı hissediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.