Hava Durumu

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden bomba açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın dün DTK tarafından yapılan bildiriyle ilgili , "Sözde özerklik açıklamalarının fantezi olduğunu" söyledi. İsrail ile müzakerelerin de sorulduğu İbrahim Kalın, tazminat konusunda mesafe alındığını kaydettiğini Filistin ablukası kalkmadığı sürece barış olmayacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2015 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2015 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden bomba açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı. Gündemdeki gelişmelere dair önemli mesajlar veren Kalın, dün DTK tarafından açıklanan bildirinin 'fantezi' olduğunu belirten Kalın, "Terör örgütünün yaptığı cinayetler ortadayken bunları adeta aklamaya çalışan, terörü, şiddeti estetize etmeye, güzel, şirin göstermeye çalışanların da abesle iştigal ettikleri ortadadır" ifadelerini kullandı.

Kalın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Zaman zaman dile getirilen ve dün en açık ifadesini bulan ayrılma, bölünme, özerklik, öz yönetim, kanton yönetimi gibi fantezilerin, demokratik olgunluk içerisinde hareket eden toplumlarda bir karşılığının olmadığını ifade etmek isteriz. Başkalarının ölümü üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışanların sonu bellidir, bundan sonra da farklı olmayacaktır. Terör örgütünün yaptığı cinayetler ortadayken bunları adeta aklamaya çalışan, terörü, şiddeti estetize etmeye, güzel, şirin göstermeye çalışanların da abesle iştigal ettikleri ortadadır.

Türkiye bölgedeki terör sorunlarıyla da yakından irtibatlıdır. DAEŞ ile mücadelede samimi olanlar belli.

Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) Olağanüstü Genel Kurulu, Diyarbakır Kayapınar Spor Kompleksi'nde 500 kurum temsilcisi ve 501 delegenin katılımıyla yapıldı. 2 gün süren genel kurula DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak, DBP Eş Genel Başkanları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek, HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, HDK Eş Sözcüleri Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan katıldı. DTK terörü sahiplendi Terörün sahiplenildiği bildiride ülke genelinde kültürel, ekonomik, coğrafi yakınlıkları dikkate alınarak bir veya birkaç komşu şehri kapsayacak biçimde demokratik özerk bölgelerin oluşturulması yer alırken tüm bu özerk bölgelerin ve kentlerin demokratik esaslarla seçilmiş meclisler ve meclisler içinden seçilmiş özyönetim organları tarafından Türkiye'nin yeni demokratik Anayasasının temel prensipleri çerçevesinde yönetilmesi gerektiği ileri sürüldü. Teröristlerin faaliyetleri ile Kürtlerin demokratik taleplerini eşitleyen bildiride bazı il ve ilçelerde teröristlerin sözde 'özyönetim' ilanın halk tarafından alındığı savunuldu. Bölge genelinde terör örgütünün eylemlerini meşrulaştıran bildiride "Özünde kendi kendini yerelden yönetme, yerel demokrasiyi inşa etme talebi ve mücadelesidir" ifadelerine yer verildi. Demirtaş'tan bölücü konuşma HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kayapınar Spor Salonu'nda iki gündür süren Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Kurulu'nun kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, demokrasiden yana olduklarını savundu. Demirtaş, önce hendekleri ve teröristleri savundu sonra da ayrımcı ifadeler kullandı. Demirtaş'ın "Artık gelecek yüzyılda bir Kürdistan gerçeği olacak. Özerk bölgeleri de olacak belki devleti de olacak" sözleri dikkat çekti. Terör örgütü PKK'nın hamisi DTK PKK; Birleşmiş Milletler, NATO gibi uluslararası kurumlar ve birçok devlet tarafından terör örgütü olarak kabul ediliyor. ABD Hükümeti, PKK terör örgütüne, Yabancı Terörist Organizasyonlar listesinde yer vermektedir. ABD Dışişleri Bakanlığı 2003'te yaptığı açıklamada PKK'nın her ne isim altında olursa olsun terör örgütü olarak kabul edildiğini açıklamıştı. Demokratik toplumların terör örgütü olarak kabul ettiği PKK'nın gerçekleştirdiği terörist faaliyetler DTK tarafından sahiplenildi. Hendekler kazılması, eğitim kurumlarının ateşe verilmesi ve sivillerin hedef alınmasını demokratik bir mücadele olarak gören DTK, devletin vatandaş için aldığı güvenlik önlemlerini ise baskı olarak niteledi.Davutoğlu: Hesap soramıyorlarsa sussunlar

"YPG'nin Fırat'ın batısına geçtiği" iddiası

Farklı rivayetler var bu konuda. DAEŞ'in buralardan uzaklaştırılması bizim için olumludur.

DTK'nın sözde özerklik açıklaması

Türkiye topraklarının mayası bellidir. Daha önce de bu topraklarda çok operasyon gerçekleştirilmiştir ve boşa çıkmıştır. Bizim tabii ki milli iradeye saygımız var ama zannediyorum son açıklamalar her seferinde terör örgütüne arka çıkma çabalarını milletimiz görüyordur. Dağdan aldıkları talimatı şehirde yerine getiriyorlar. Bölge halkı eşkıyanın zulmüne boyun eğmiyor.

"Türkiye Filistin halkının yanında olmaya devam edecek"

İsrail, 3 şartı yerine getirmedikçe Türkiye-İsrail ilişkilerinde normalleşme olmayacaktır. Birinci şart yerine getirildi, tazminat ile ilgili mesafe alındı. Bir de üçüncü şart var. Gazze ablukasının kaldırılması. Türkiye bunlardan vazgeçmiş değil. Burada İsrail basını üzerinden bir sızdırılma yapılması, haklı olarak kamuoyunda tepkiye yol açtı. Ama dediğim gibi biz baştan beri bu müzakerelerin olduğunu ifade ettik. Yeni, çok şaşılacak farklı bir şey söz konusu değil. Türkiye'nin özellikle Filistin konusunda, adalet ve onur mücadelesi konusunda tutumu da açık şekilde bellidir. Türkiye, Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir. Bu noktada bizim pozisyonumuzda herhangi bir değişiklik söz konusu değil.

Bildiğiniz gibi Halid Meşal, bu haberler çıktıktan birkaç gün sonra geldi. Sayın Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla bir araya geldi. Kendileri Türkiye'nin verdiği destekten dolayı Filistinliler adına teşekkürlerini ilettiler. Sayın Mahmud Abbas'ın da, Halid Meşal'in de yaklaşımları son derece olumludur. Bu müzakerelerin amacı da, ikili ilişkilerin normalleşmesi kadar, Filistin halkının nefes almasını sağlayacak tedbirlerin hayata geçirilmesidir.

Siber saldırılar

Saldırılar geri püskürtüldü. Ciddi bir sıkıntı yaşanmadı. Kaynaklarının nereden geldiğiyle ilgili farklı görüşler ortaya atıldı. Hatta üstlenen bir grup çıktı. Bununla ilgili çalışmamız devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye ziyareti

2016 yılı içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın birçok ziyareti olacak. Bir Amerika ziyareti de olacak ama zamanlamasıyla ilgili çalışmalar sürüyor.

Bakanlar Kurulu'na Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlık ediyor. Şu an kesin bir tarih yok ama yakın zamanda belirlendiğinde açıklarız.

Kırgızistan'dan yapılan 'özür' açıklaması

Kırgızistan Başbakanı'nın açıklaması, son derece talihsiz bir açıklama. Türkiye'nin haklı olduğunu bütün dünya biliyor. Biz burada Rusya'ya karşı hasmane bir tavır içinde olmadık. Bizim devlet olarak, millet olarak ortaya koyduğumuz tavır ortadadır. Rus tarafının tahrik edici, kara propagandaya yönelen seviyesiz açıklamaları devam ettik. Biz yine de bu sorunun diplomatik yollarla çözülmesinden yanayız.

Başika'daki Türk askeri

Bizim askerimiz eğitim amaçlı Başika'da bulunuyor. Bu eğitim çalışmaları da DAEŞ ile mücadele kapsamında devam etmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.