Hava Durumu

Bursa'da geri dönüşüm kapı kapı anlatılıyor

Bursa Yıldırım Belediyesi'nin Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri, kapı kapı dolaşarak vatandaşlara geri dönüşümün önemini anlatıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2015 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2015 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'da geri dönüşüm kapı kapı anlatılıyor

Bursa Yıldırım Belediyesi'nin Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri, kapı kapı dolaşarak vatandaşlara geri dönüşümün önemini anlatıyor.

Yıldırım Belediyesi, 69 mahallede yürüttüğü atıkları geri dönüşümle ekonomiye kazandırma projesinin kapsamını genişletti. Her hafta topladığı tonlarca atık ile doğaya sahip çıkan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kapı kapı dolaşarak vatandaşları çevre koruma ve atıkların ekonomiye kazandırılması konusunda bilgilendiriyor. Bu konuda ilçe genelinde on binlerce broşür dağıtan ekipler, vatandaşları bitkisel ve evsel atıkları kaynağında ayrıştırmaları konusunda bilinçlendiriyor.
Çevrenin korunması konusunda istenen sonuca ulaşmanın yolunun vatandaş desteğinden geçtiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Sağlıklı ve yaşanabilir Yıldırım'ı ancak hemşehrilerimizin desteği ile sağlayabiliriz. Atıkların toplanması kadar önemli olan bir diğer konu da bu atıkların çevreyi tehdit edecek şekilde atılmaması. Bunun için halkımızın bilinçlenmesi amacıyla seferberlik başattık. İki yıldır okullarda öğrencilere atıkların dönüşümü ve bunun önemini anlatıyoruz. Buna ek olarak ekiplerimiz mahalleleri kapı kapı dolaşarak vatandaşlarımızı bilgilendiriyor. Atık yağ, atık pil, atık kağıt, elektronik atık gibi geri dönüşüm konularında Yıldırımlılardan destek istiyoruz. Şimdiye kadar yaptığımız çalışmalardan önemli geri dönüşler almaya başladık. Vatandaşlar, geri dönüşüm konusunda çok daha duyarlı hale geldi" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.