Hava Durumu

Bursa'da 24 saat karla mücadele

Osmangazi Belediyesi, etkisini artıran yoğun kar yağışıyla birlikte hayatın olumsuz etkilenmemesi, yolların açık kalması adına kar temizleme çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2016 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2016 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'da 24 saat karla mücadele

Kar yağışının etkisini artırması ile birlikte önceki akşam gece geç saatlerden itibaren koordineli bir şekilde çalışma başlatan Osmangazi Belediyesi, ilçe merkezi, ana arterler, mahalle ve yayaların geçiş güzergahlarını kardan temizlenirken, yollarda meydana gelebilecek buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. '00 ton kaya tuzunun kullanıldığı karla mücadelede 60 personel günde 3 vardiya olarak 24 saat görev yaparken, 17 iş makinesi, 1 tuz aracı, 2 kar küreme ve tuz serpme aracı, 2 kar küreme aracı da bu mücadelede kullanılıyor.


Yürütülen mücadele çalışmaları kapsamında ilk ekip, 08.00 ile17:00 saatleri arasında görev yapıyor. İlk vardiyada 3 greyder ve 17 iş makinesi ile 5 adet elle kar küreme ve tuz ekibi hazır bulunduruluyor. Akşam 16.00 ile 24.00 saatleri arasında 1 greyder, 2 iş makinesi ile 2 adet elle kar küreme ve tuz ekibi, gece 24.00 - 08.00 saatleri arasında ise 1 greyder, 2 iş makinesi ile 2 adet elle kar küreme ve tuz ekibi yolları açık tutabilmek için çalışıyor.


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, karla mücadele çalışmalarını koordineli bir şekilde aralıksız sürdürdüklerini ifade ederek, "Karla mücadele için hazırlıklarımızı aylar öncesinden tamamladık. Vatandaşlarımızın günlük hayatlarında aksamalar yaşamaması için gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Öncelikli olarak trafiğin yoğun olduğu bölgelerde kar temizleme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yaptık. Ekiplerimiz, vatandaşların sorun yaşamaması için vardiya sistemiyle gece gündüz özverili bir şekilde çalışıyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.