Hava Durumu

Çiftçinin gözü yine yaşlı! Büyük zarardalar

Antalya'da dün akşam saatlerinde etkili olan fırtına ve sağanak yağmurun ardından oluşan hortum, Aksu ilçesinde evlerin çatısını uçurdu, caminin minaresini yıktı, ağaçları kökünden söktü, seraları yerle bir etti. Demre'de ise çiftçi korku dolu anları gözyaşlarıyla anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2016 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2016 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Çiftçinin gözü yine yaşlı! Büyük zarardalar

Antalya'nın Aksu ilçesinde dün etkili olan fırtına ve sağanak yağmurun ardından saat 19.30'da denizden oluşan hortum Aksu'nun Güzelyurt ve İncikpınarı mahallerinde hayatı olumsuz etkiledi. Hortumda evlerin uçan çatısı seraların üzerine düşünce, seralardaki ürünler de büyük zarar gördü. Güzelyurt mahallesi Merkez Camisi'nin ise minaresi yıkıldı. Aynı mahallede bir ağaç iki katlı bir evin üstüne devrildi. İncirpınarı mahallesinde de hortum, demir tente ile kaplı bir depoyu tamamen yerinden kaldırarak çevredeki ev ve seraların üzerine fırlattı. Hortumun etkisiyle park halindeki iki araç ise devrilen ağacın altında kaldı.

CANIMIZI ZOR KURTARDIK

Demre'de etkili olan hortum hayatı durma noktasına getirdi. İlçede, yaklaşık 800 dönüm ekili alan zarar görürken, seralar kullanılamaz hale geldi. Hortumda serası ve evi zarar gören üreticilerden Neriman Kan, "Bir hortum çıktı, çok kötü, perişan olduk. Evimizin başındaki kiremitlerinin hepsini evin içine attı. Başımızı yastıklarla koruduk. Çok mağdur olduk. Durumumuz, vaziyetimiz bu. Çatımız ve 2.5 dönüm yerimiz gitti" derken, cam serası yerle bir olan üretici de, canlarını zor kurtardıklarını belirterek, "İçerdeydik, bir hışırtı geliyordu. Dışarıya çıktık, denizden karşı hortum geldi. İnsanın morali bozuluyor. Camın üstüne gitti, tekrar bu tarafa yöneldi, S çizerek gitti. Çok perişan olduk. Kendimizi götürecek diye çok korktuk, canımızı zor kurtardık" dedi.

ANTALYA'NIN BİR ÇOK NOKTASINDA HORTUM OLUŞTU
Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, "Evlerin çatılarında seralarda sıkıntılar var. Aksu Belediyesi akşamdan bu yana yardım çalışmalarını sürdürüyor. Antalya'nın bir çok noktasında hortum felaketi oldu. Yağışlardan dolayı pek zarar yok. Hasar tespit çalışmaları başladı" dedi.

Öncelikle evlerde meydana gelen hasarlara müdahale edildiğini hatırlatan Samani, "Evlerin çatıları uçtuğu için yağmura açık durumdalar. Seralardaki hasar tespiti, yollarda caminin minaresi gibi bir çok zarar meydana gelmiş. Tüm kurumlar olarak elbirliği yaparak zararları telefi edeceğiz. Şu ana kadar maddi zarar var. Herhangi bir yaralanma bilgisi almadık" ifadelerini kaydetti.

"VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ"
Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin de "Aksu halkımıza geçmiş olsun. Bundan daha kötüsü de olabilirdi. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma yok. Bölgede çatılarda sıkıntı var. Ağaçlar ve elektrik telleri zarar gördü. Mağdur olan vatandaşlarımıza yardım etmeye çalışıyoruz" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.