Hava Durumu

Saç ekiminde yeni yöntem! Organik saç ekimi

Op. Dr. Bülent Cihantimur, organik saç ekiminin diğer saç ekimi tekniklerinden daha avantajlı olduğunu belirterek, "Şuana kadar varolan dünyadaki bütün tekniklerin tamamı kök almaya yönelmiş, ekilecek alanında önemli olduğu atlanmış. Diğer saç ekimlerinde olduğu gibi kökleri bir şekilde alıyoruz fakat ekeceğimiz alanı önceden gübreliyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2015 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2015 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Saç ekiminde yeni yöntem! Organik saç ekimi

Dünya ve Türkiye'de ilk defa uygulanan, etkinliği kanıtlanmış, en verimli saç ekimi yöntemi organik saç ekimi, saçları dökülen insanlara umut ışığı oldu. Estetik Internetional laboratuarlarında 2 senelik AR-GE çalışması sonrasında hayata geçirilen organik saç ekimi, hastanın kendi yağ dokusundan hazırlanan kök hücre yapısı kullanılarak yapılıyor.

Op. Dr. Bülent Cihantimur, organik saç ekimi hakkında bilgi vererek, "Bir çeşit saç ekim tekniği, saç ekiminde başarılı sonuç almak için iki tane önemli bir nokta var. Bir alınacak kökler, iki ekilecek alan. Şuana kadar varolan dünyadaki bütün tekniklerin tamamı kök almaya yönelmiş, ekilecek alanında önemli olduğu atlanmış. Biz bununla ilgili bir teknik geliştirdik. Diğer saç ekimlerinde olduğu gibi kökleri bir şekilde alıyoruz fakat ekeceğimiz alanı önceden gübreliyoruz. Hastanın kendisinden bir miktar yağ alıyoruz. Sonra onu 45 dakika içerisinde çeşitli aşamalardan geçirerek ayrıştırıyoruz ve bunu kök hücre ile zengin hale getiriyoruz. Saç ekimi yapılacak alanı ve hastanın saçlarının döküldüğü alana tamamını enjekte ediyoruz. Daha sonra da saç ekim işlemini gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

"ORTAYA ÇIKAN SONUÇ SON DERECE DOĞAL, KUAFÖRÜNÜZ BİLE SİZİN SAÇ EKİMİ YAPTIRDIĞINIZI ANLAMAZ"
Organik saç ekim tekniğinin diğer saç ekim tekniklerine göre avantajlarının çok fazla olduğuna dikkat çeken Cihantimur, "İnsanlar saç ektirirken, ekilen saçlar tutacak mı? diye korkuyor, kesinlikle ekilen saçın tutma oranını arttırıyor. Kaliteli, uzayan saçlar çıkıyor. Kesinlikle daha az ağrı oluyor. Çok daha hızlı iyileşme oluyor. 1 sene sonra sağlıklı saç derisi meydana geliyor. Hem varolan kendi saçlarının da dökülmesini engelliyor hem de onların da yeniden sağlıklı uzamasını sağlıyor. Ortaya çıkan sonuç son derece doğal, kuaförünüz bile sizin saç ekimi yaptırdığınızı anlamaz" ifadelerini kullandı.

"TEKNİĞİN İSMİ BİZE AİT"
Uygulama yöntemlerinin uzman tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan Cihantimur, "Konunun mantalitesini bilen bir uzman yapması gerekiyor. Zaten bizim gerçekleştirdiğimiz bir teknik, tekniğin ismi de bize ait. Bizden başka hiçbir yerde uygulanmıyor" dedi.
Organik saç ekiminin sadece saçlar üzerinde uygulanmadığını söyleyen Cihantimur, bu işlemin kaş ve sakalda da yapılacağını söyledi.

Organik saç ekimi için Op. Dr. Bülent Cihantimur'u tercih eden 59 yaşındaki şeker hastası TRT Radyosu Sanatçısı Ramazan Cihan, hastalığı nedeniyle saç ekimi yaptırmaktan korktuğunu belirterek, "Kararımı bir gün içinde verdim. Sabah geldim yaptım. Heyecanlandım fakat korktuğum gibi olmadı. Gayet güzel geçti. Acı çok az, memnun kaldım. Bunun sonucu örneklerini de biliyordum" şeklinde konuştu.
TRT Radyosu Sanatçısı Cihan, Op. Dr. Cihantimur'a memnuniyetini şarkı ile dile getirdi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.