Hava Durumu

Portakal kabuğunun bu özellikleri şaşırtıyor

Dr. Ümit Aktaş diyor ki; "Kansere karşı koruyucudur. Yüksek lif içeriği sayesinde kolesterolün dengelenmesine yardımcı olur, bağırsak harekelerini düzenler."

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2015 22:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2015 22:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Portakal kabuğunun bu özellikleri şaşırtıyor

"Orta boy bir portakal günlük C Vitamini ihtiyacınızın tamamını karşılar. Tabii eğer sigara içiyorsanız günde iki portakal yemeniz gerekir! C Vitamini vücudumuzdaki hücreleri hasarlara karşı korur, damarlarda kolesterolün oksidasyonunu ve plak oluşumunu engeller, enfeksiyonlara karşı savaşır, bağışıklık sistemini destekler. Portakal, çok iyi bir lif kaynağıdır. Ayrıca potasyum ve beta-karoten yönünden zengindir. Bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı olur, kansere karşı koruyucudur."

Amerikan Ulusal Kanser Enstitüsü'nün incelemeye aldığı meyvelerden biri de portakaldır. Çünkü bizi kansere karşı koruyan çok önemli bazı maddeler içermektedir. Tıpkı mandalina gibi, portakalın da kabuğu çok kıymetli! Portakalın kabuğunda meyvesinden çok daha fazla miktarda önemli 'flavonoitler' mevcut. Kabukta bulunan uçucu yağlardan 'limonen'in özellikle meme tümörlerini küçülttüğü ve yeni tümör oluşumunu engellediği çok sayıda bilimsel çalışmada gösterildi.

PORTAKAL TÜKETEREK ELDE EDİLEBİLECEK FAYDALAR:

- Kansere karşı koruyucudur. Yüksek lif içeriği sayesinde kolesterolün dengelenmesine yardımcı olur, bağırsak harekelerini düzenler.
- Öneri: Suyunu sıkmak yerine portakalı meyve olarak tüketin, çok daha faydalı olacaktır. Portakalın en kıymetli yeri kabuğudur, eğer kimyasal ilaç kullanılmadan, yapay olarak renklendirilmeden, mumlanmadan doğal veya organik olarak yetiştirilmiş ve satışa sunulmuş olduğuna eminseniz kabuğunu ziyan etmeyin, salatalarınıza karıştırın, yemeklerinize ekleyin, çöpe atmayın." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.