Hava Durumu

Bu bir ilk! MESYEB kapasiteleri güçlendiriyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB), 64 meslekte sınav ve belgelendirme yetkisi almayı hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2015 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2015 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bu bir ilk! MESYEB kapasiteleri güçlendiriyor

Bursa sanayisinde vasıflı iş gücünü uluslararası standartlar seviyesine taşımayı hedefleyen BTSO MESYEB, sınav ve belgelendirme hususunda kapasitesini güçlendiriyor. MESYEB, TÜRKAK tarafından kasım ayında yapılacak TS EN / İSO 17024 Personel Belgelendirme Standartları Akreditasyon denetimleri öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. BTSO binasında akreditasyon denetimi eğitimi verildi. Eğitmen Handan Temel tarafından verilen programda, kalite sistemleri, mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme süreçleri, akreditasyon denetleme işlemleri hakkında bilgiler aktarıldı.
BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, merkez olarak Bursa sanayisinin rekabet gücünü yükseltmeyi ve vasıflı iş gücünü dünya standartlarına taşımayı hedeflediklerini anlattı. Karakök, denetimlerin başarılı olması durumunda 64 ayrı meslekte sınav ve belgelendirme yapabilecek duruma geleceklerini anlattı. Bu sayının Türkiye'de bir ilk olduğunu da ifade eden Karakök, "Ülke ekonomisinin lokomotif şehri Bursa'da, ekonomik büyüme kadar ekonomik kalkınmaya da büyük önem vermekteyiz. BTSO MESYEB, Bursa iş dünyasının yerel ve küresel ekonomide rekabet gücünün artırılabilmesi için ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün yetiştirilmesi ve geliştirilmesine büyük fayda sağlayacaktır. Bu açıdan yapılan eğitimlerin başarılı geçmesini dileyerek, katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.