Hava Durumu

Irak: Türkiye derhal çekilsin!

Irak Başbakanı İbadi, Musul yakınlarında DAEŞ'e karşı Peşmerge güçlerinin eğitiminde görev alan Türk askeri birliği konusunda açıklamada bulundu. Irak Dışişleri Bakanlığı ise Türk büyükelçisine birliklerin çekilmesini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2015 01:14
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2015 01:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Irak: Türkiye derhal çekilsin!

Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Irak'ta bulunan büyükelçisini çağırarak çekilmesini istedi. 

İBADİ: RİSKLİ BİR İHLALDİR 
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, nöbet değişimi için Musul'un yakınlarına gelen Türk askeri birliğiyle ilgili, "Sayısı 1 Alay civarında olan Türk askeri birliğinin yanındaki tank ve silahlarla Irak güçlerini eğitme gerekçesiyle izin almadan ülke topraklarına girdiğini öğrendik ve Bu Irak'ın egemenliğine karşı riskli bir ihlaldir" dedi.
Basın ofisinden yapılan açıklamada İbadi, "Türkiye'den komşuluk ilişkisine saygı gösterip derhal Irak topraklarından çekilmesini talep ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Muhabirin bölgedeki kaynaklardan aldığı bilgiye göre, 2,5 yıldır Peşmergenin eğitimi için Musul yakınlarında
bulunan Türk birliğinin görev değişimi nedeniyle dün Başika bölgesine 150 civarında asker karayoluyla gönderilmişti. Birliklerin nöbet değişimi dolayısıyla 20-25 tank da bölgeye intikal etmişti.

Büyükelçi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Irak, Bağdat'taki Türk Büyükelçisi'ni Türk askerinin Musul'a gitmesiyle ilgili Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı. Türk askerlerinin çekilmesi talep edildi.
 

Türkiye'nin Musul'a asker göndermes,nin ardından Irak, Bağdat'taki Türk Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Türk askerleri Bağdat yönetiminin bilgisi olmadan Irak toprağına girmiştir. Irak, Türk askerlerinin varlığını düşmanca bir davranış olarak görüyor" denildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.