Hava Durumu

Günler sonra limana yanaşabildiler

KKTC ve Lübnan'dan 3 gün önce yola çıkan ve hava muhalefeti nedeniyle Silifke'deki Taşucu Limanı'na yanaşamayarak 2 gündür Akdeniz açıklarında bekleyen 3 yolcu gemisi, Mersin Limanı'na yanaştı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2016 21:39
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2016 21:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Günler sonra limana yanaşabildiler

Edinilen bilgiye göre, Çarşamba günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden ve Lübnan'ın Tripoli limanından hareket eden 3'ü yolcu olmak üzere 5 gemi, dün saat 08.00 sıralarında Mersin'in Silifke ilçesindeki Taşucu Limanı açıklarına ulaştı. İçinde çok sayıda yükün ve yaklaşık bin 400 yolcunun bulunduğu gemiler, fırtına nedeniyle limana yaklaşamadı. Gemide fenalaşan hamile 2 yolcu Sahil Güvenlik ekipleri tarafından alınarak hastaneye götürülürken, mahsur kalan diğer yolcular yılbaşını denizde geçirmek zorunda kaldılar.

Lady Su, Ro-Ro Mersin, Med Star, Via Mare ve Volkan isimli gemilerdeki yolcuların yiyecek ve içecek ihtiyaçları ise Taşucu Liman Başkanlığı tarafından römorkörler sayesinde zorlukla karşılandı.

3 YOLCU GEMİSİ MERSİN LİMANI'NA GETİRİLDİ

İki gündür kötü hava şartları nedeniyle Taşucu Limanı'na giremeyerek Akdeniz'de mahsur kalan Med Star, Lady Su ve Via Mare adlı yolcu gemileri, Mersin Valiliği'nin koordinesinde ilgili birimlerin devreye girmesiyle Mersin Limanı'na getirildi. Mersin Liman İşletmeciliği (MIP) tarafından 11 numaralı rıhtıma yanaştırılan gemilerden Med Star ve Lady Su'daki yolcular tahliye edilirken, Via Mare'deki yolcuların ise tahliye işlemlerinin sürdüğü bildirildi. Mersin Limanı'na gelen gemilerde yaklaşık bin 200 yolcunun bulunduğu belirtildi.

Çoğunluğu Lübnanlı olan Med Star adlı gemiden inen tır şoförü Mehmet Berk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Lübnan'dan 3 gün önce yola çıktıklarını belirterek, "Yola çıktığımızda hava şartları iyiydi, ancak sonra bozuldu. Çarşamba gününden bu yana denizdeyiz. Zorunlu olarak yılbaşını da denizde geçirmek zorunda kaldık. Yemek konusunda biraz sıkıntı yaşadık. Çok sayıda yolcumuz vardı, onun dışında bir sıkıntı yaşamadık. Tabi yılbaşını evimizde geçirmek istiyorduk ama kısmet olmadı. Bizim için farklı bir yılbaşı oldu" dedi.

Lübnanlı bir başka yolcu ise denizde sadece yiyecek sıkıntısı yaşadıklarını, onun dışında herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını belirtti. Lübnanlı yolcu, ülkelerindeki kötü durumdan dolayı kendilerine kucak açan Türkiye'ye geldiklerini de sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.