Hava Durumu

Sinan Çetin çok sert konuştu!

Yönetmen Sinan Çetin verdiği bir röportajda 1 Kasım gerçekleşen seçimlerle ilgili muhalefeti kızdıracak açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2015 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2015 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Sinan Çetin çok sert konuştu!
Ünlü yönetmen Sinan Çetin, Yeni Yüzyıl gazetesinden Esra Elönü'ye verdiği röportajda muhalefeti kızdıracak açıklamalarda bulundu.
İşte o açıklamalardan bazıları:
Bu yoğun kutuplaşma ortamında bizi ne birleştirir?
Kutuplaşıyoruz diyenlerin hepsi kutup başı...
Birleşmemiz şart mı? Bence herkes kendi evinde oturup huzur içinde birleşmeyerek yaşarsa zaten birleşmiş oluruz. Çünkü insanların fikirlerinin, düşüncelerinin ayrı olması kadar güzel bir şey yok. İnsanların birbirleriyle aynı fikirde olması kadar da sıkıcı bir şey yok.O yüzden birleşmenin çok gerekli olduğunu da düşünmüyorum. Biz birbirimizden farklı fikirler taşıyıp yan yana yaşayabiliyorsak mesele yok... ki yaşıyoruz zaten... ki yaşadık zaten.
Kutuplaştık.' 'Nereye gidiyoruz?' diyenler var...
'Kutuplaştık diyenler düşünsün, ben hiçbir kutuplaşma içinde olmadım. Hayatım boyunca da herhangi bir kutbun içinde yer almadım. İnsanların, bir kalabalığın içinde olma refleksine hiç bir zaman sahip olmadım. Bütün mesele tahammül etmek. Erdoğan'a tahammül edemeyenler kutuplaşma olarak ele alıyorlar meseleyi. Ama buna tahammül edecekler, çünkü demokrasi diye bir vakıa var ortada.
Yandaş mısın?
Değilim. Ben hayatım boyunca bir topluluğun ne yanında oldum ne yandaşı oldum. Hiçbir grubun içinde kendime yer bulamadım. Zaten almazlar beni. Yani eğer yandaşsam AK Partililerin arasında yerimin olmadığını düşünüyorum. Eğer AK Partililerin karşısındaysam onların arasında da yerimin olmadığını düşünüyorum.
1 Kasım seçim sonuçlarına baktığında sence kim kazandı?
Bir kere, kendi bilincinin kibriyle, Türkiye halkının bilincini küçümseyen, onlara cahil muamelesi yapan, her lafının başında eğitim şart diye konuşan yarı aydınlık tipler kaybetti. Çünkü maalesef demokrasi diye bir şey var. Seçmenler şöyle bir baktı ve ortada istikrar olmayınca eve ekmek götüremeyeceklerini, çorbalarını kaynatamayacaklarını gördüler. İktidar olması en muhtemel parti AK Parti olduğu için de gidip AK Parti'ye oy verdiler.
Tayyip Erdoğan filminin senaryosunu yazdın yani?
Yazdık tabi... 360 sayfalık, çok değerli insanların elinin değdiği harika bir senaryomuz var. Filmi bir şekilde çekmediğim için Tayyip Bey'e de ayıp oldu açıkçası. Çünkü filmi benden başkasının çekmesini istemezdi. Zaten bana da söyledi 'Sen çek' diye ama olmadı işte... Bazen her şeyi yapamıyoruz.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.