Hava Durumu

Ruslardan Erdoğan-Putin iddiası

Suriye sınırında düşen Rus uçağı nedeniyle Ankara ile Moskova arasında gerilen ilişkiler, 15 Aralık'ta St. Petersburg'da gerçekleştirilmesi planlanan Erdoğan-Putin zirvesini de vurduğu iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2015 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2015 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Ruslardan Erdoğan-Putin iddiası
Rus Kommersant gazetesi, Kremlin'e yakın bir kaynağa dayandırarak verdiği haberde 15 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başkanlığında yapılması planlanan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısının iptal edildiğini duyurdu.
 
Gazete haberinde, "Rus makamları Aralık ayı ortasında yapılması planlanan Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısını gerçekleştirmeme kararı aldı" ifadeleri yer aldı.
 
Erdoğan ve Putin son olarak Antalya'da 10 gün önce gerçekleştirilen G20 zirvesi sırasında bir araya gelmiş, yapılan ikili görüşmede Türkiye ve Rusya arasında her yıl düzenlenen ÜDİK toplantısının 15 Aralık tarihinde yapılması kararı almıştı.
 
İŞARETİ LAVROV VERMİŞTİ
 
ÜDİK'in iptal edileceğine ilişkin ilk işaret ise, bizzat Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan gelmişti.
 
Lavrov dün yaptığı açıklamada, "Rusya'nın herhangi bir Türk yetkiliyi davet etmek gibi bir niyeti olmadığını" vurgulamıştı. Rus Dışişleri Bakanı'nın bu sözleri, ÜDİK toplantısının iptalinin sinyali olarak algılanmıştı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.