Hava Durumu

Rusya'nın kabusu olan 'Skorsky' öyle açıklamalarda bulundu ki...

Rusların korkulu rüyası Türk hacker Skorksy, hakkında merak edilenleri, yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2016 00:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2016 00:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Rusya'nın kabusu olan 'Skorsky' öyle açıklamalarda bulundu ki...

İşte Skorksy'nin İHA'nın sorularına verdiği yanıtlar:

- Skorsky kimdir, ne yapar?

- 26 yaşında perakende sektöründe bir firmada yönetici olarak çalışıyorum. Milli ve dini değerleri savunmak, ülkemize yapılan siber saldırı ve tehditlere karşılık veriyorum. Beyaz şapkalı bir Türk siber savaşçıyım.

- Özellikle banka sistemlerine saldırı oldu siz bunlara ne gibi karşılık verdiniz?

- Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti'nin siber altyapısı çok güçlü, bunu belirtmeliyim. Yapılan saldırılara biz de karşılık taarruz ile cevap vermekteyiz. Örneğin, Rusya'da yüzlerce banka ve kamu sitelerini kapattık. Rusya tarihinde eşi benzeri görülmemiş en büyük siber saldırıyı düzenledik.

TEHDİT ALIYOR MU ?

- Tehdit alıyor musunuz ?

- Bir çok grup tarafından siber tehdit alıyoruz. Bu tehditleri ciddiye almıyoruz. Gelen saldırılara cevabımız çok sert oluyor; yerli ve uluslararası hacker grupları için söylüyorum.

TÜRK HACKERLER İYİ Mİ ?

- Türk hackerlar dünyadakilere göre hangi durumda?

- Dünyanın en iyi hackerları Türkiye, İran, Rusya, Hindistan ve ABD'de bulunuyor. Hepsi ile siber savaş içerisinde bulunduk ve bu savaş devam ediyor. Biz İslami ve milli değerleri savunan hackerlarız. Bu mücadelede milletimiz bilsin ki Türkler çok güçlü.

- Peşinizde Interpol, CIA gibi gizli servisler var mı?

- Şuan yok; olması için bir sebep de yok. Biz dolandırıcılık, sahtekarlık yapmıyoruz. Bize yapılan saldırılara cevap veriyoruz, tabii misliyle.

- Pekiyi, nasıl hacker olunur?

- Hacker olmak için mühendis olmaya veya bilgisayar alanında uzman olmaya gerek yok. Taksici de manav da hacker olabilir. Bu konuda Turkhackteam sayfasında gerekli eğitimler veriliyor bunlara katılabilirler.

- Siber savaş konusunda devlet ile herhangi bir temasınız oldu mu? Devlet sizi destekledi mi ?

- Uluslararası bazı medya grupları beni devlet ile bağlantılı bir hacker olarak gösterdi. Skorsky devletten herhangi bir destek almamaktadır, almaz.

- Ruslara yönelik siber saldırıları tek başınıza mı yaptınız?

- Bizim gibi milli ve dini değerlerini savunan bir başka grup Türkhackteam'in üst düzey yöneticileri ile beraber hareket ettik. Birlikten kuvvet doğar, bu olsa gerek.

- Anonymous'un web sitesini Türk hackerlar mı hackledi?

- Anonymous grubuna ait bir web sitesi yok. Bazı hackerlar hacklediklerini iddia etseler bile tamamen reklam yapmak içindir.

"BİZE ALLAH YETER"

- Dünyadaki bir çok grup tarafından hedef hale geldiniz, ne düşünüyorsunuz?

- Kısa ve öz; bize Allah yeter diyorum.

- Sizce Türkiye ve Rusya siber savaşının sonucu ne olur ?

- Biz işgal değil fetih yapıyoruz. Şuan Türkiye'ye yönelik saldırılar durduruldu. Büyük Türk milleti bilsin ki bu zafer mutlak bizimdir.

İSRAİL DE HEDEF

- Rusya dışında hedef aldığınız ülkeler var mı?

- İsrail, Beyaz Rusya, Yunanistan, Ermenistan, Danimarka, Fransa, İngiltere, Almanya, İran, Hindistan, Çin, Tayland, Kuzey Kore gibi ülkeler şuan güncel hedefimizdir.

- Anonymous grubunun saldırısı hakkında bir yorumunuz olur mu ?

- Anonymous'u ciddiye alıp endişelenmesin kimse. Türkiye'ye yaptıkları saldırılarda, sadece bazı önemli internet sitelerin sunucularına saldırdıkları için siteler yavaşladı. Ççökmeleri ise söz konusu değildir. Son olarak önemli bir noktaya değinmek istiyorum; Türk sitelerine Anonymous değil, Rus hackerler saldırmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.