Hava Durumu

Emre Kınay: 'Ayıptır ben utanıyorum!'

Ünlü tiyatro oyuncusu Emre Kınay, "Sondan Sonra" adlı tiyatro eserini sahnelemek için geldiği Tekirdağ'da, tiyatro kulislerinin genel olarak çok kötü durumda olduğunu söyledi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz da, Emre Kınay'ın açıklamalarına cevap vererek, "Olayı abarttığını düşünüyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2015 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2015 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Emre Kınay: 'Ayıptır ben utanıyorum!'

Emre Kınay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Yılmaz İçöz sahnesinde 'Sondan Sonra' isimli tiyatro eserini oynadıktan sonra açıklamalarda bulundu. Tiyatroya gereken önemin verilmediğini belirten Kınay, "Konu sadece Tekirdağ'la ilgili değil, Kültür Daire Başkanı geldi, burada 23 Aralık'ta Genco Erkal'ın oyun var, Genco abinin oyunundan önce halledeceğiz dediler. Ama 10 yıldır böyle. Kimse yapamıyorsa, ben yapayım, 3 metre parke, 4 halı. Ama çok üzülüyorum, hakikaten yeter yani" dedi.

"MECLİSTE BİRBİRLERİNE KÜFREDERKEN BİLE TİYATROYLA KÜFREDİYORLAR"
Konuyla ilgili oldukça sitemkar olduğu gözlenen Kınay, "Nedir bu, mecliste birbirlerine küfrederken bile tiyatroyla küfrediyorlar, 'tiyatro yapma ulan' diye. Tiyatro öyle bir alan değil; tiyatro aynaya baktığında gördüğün şeyin ta kendisidir. Aynada gördüğünden başka hiçbir şey değildir. O yüzden tiyatro yapma diyorsan, aynaya baktığının aksini söylüyorsun. O yüzden de tiyatroyu sevmiyorsun işte. Hangi partiden olduğun önemli değil. Bu ülkede sonuçta ben vatandaşım, vergi veriyorum, herkes vergi veriyor, makyajdan bıktık artık! Eğer bir şehre çiçek, lâle dikebiliyorsanız, tiyatrocuya da bir kulis yapabilirsiniz. Çok bir şey istemiyorum. Ayağa kıymık batmayacak bir zemin, temiz oturabilecek bir koltuk. Her seferinde bunu duyurduktan sonra gelmek, ben geçen sene ve ondan önceki sene de söylemiştim bu konuyu. Şimdi 23 Aralık'a yetiştireceklerini söylediler. Ayıp olan şu: Sizin bugün oturduğunuz koltuklar yeniydi, bizim oynadığımız kulisler 10 yıllık kulisler, çivi çakılmamış üstüne. Çok acı, ben 90 senesinden beri buraya geliyorum, üzücü. Sene 2015. Cern'de adamlar az kaldı atomu parçalayıp protonun işe yarayıp yaramadığını çözüp, madde nasıl oluşmuş bulacaklar, bizler kulislerde 3 parkeyi halledemiyoruz, ayıptır, hakikaten, ben utanıyorum" ifadelerini kullandı.

"TİYATRO SANAT İTİBARİYLE MUHALİFTİR"
Tiyatronun muhalif bir sanat olduğunu dile getiren Kınay, "Bu, şunun da ispatıdır, tiyatro, sanat itibariyle muhaliftir. Babamın oğlu olsa yanlış yapan söylemek boynumun borcudur. Ben yanlış yaparsam da durmasın söylesinler. Ama ben yanlış yapmıyorum yani. 25. yılım bu sene, doğru yapıyorum, 25 yıldır eziyetten başka bir şey çekmiyoruz. Bu ülkede 25 yıldır tiyatro varsa ustalarım ve bizlerin sayesinde var, yoksa kimsenin o iki kalasın bir ucundan tuttuğu yok. Tamamen kendi çabamız. Ben vergi veriyorum, hizmet bekliyorum, makyajı, siz kendi evinizin duvarına yapın. Kamu alanlarına makyaj yapmayın. Gerçek hizmet yapın" şeklinde konuştu.
Kulisin durumunu bizzat gösteren Kınay, "Kimse sanmasın ki buraya para kazanmak için geliyoruz, üstüne cebimizden para vererek oynuyoruz" dedi.
Emre Kınay, oyunun sahnelenmesinden önce de, sosyal medya hesaplarından sahnenin durumuyla alakalı, fotoğraflar paylaşmış, sitem etmiş ve takipçileri tarafından destekleyici yorumlar almıştı.

"OLAY ABARTILI"
Öte yandan, Emre Kınay'ın açıklamalarına cevap veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, "Olayın abartıldığını düşünüyorum" diye konuştu.
Henüz tiyatro oyunu sahnelenmeden konu ile ilgili Emre Kınay'la görüştüğünü belirten Poyraz, "Biz sahnelenecek oyun öncesinde Sayın Emre Kınay beyefendiyle bir araya geldik ve konu ile ilgili durumu kendisine izah ettik. Emre Bey'in olayı abarttığını söyleyebilirim. Salonun eksikleri var, ancak abartıldığı kadar da büyük bir problem yok" dedi.

"BİZ GÖREVE GELENE KADAR BU SALONA TEK BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMAMIŞTI"
Kendilerinden önceki yöneticilerin Yılmaz İçöz Sahnesiyle alakalı hiçbir çalışma yapmadığını belirten Poyraz, "Biz bu göreve gelene kadar, yaklaşık 10 yıldır hiç kimse bu salona tek bir çivi bile çakmadı. Biz göreve gelir gelmez salondaki tüm koltukları yeniledik. Salonun kulisiyle alakalı da çalışmalarımız var, ancak bu çalışmaları yoğunluktan dolayı faaliyete geçiremiyoruz. Sadece Kasım ayı içerisinde Yılmaz İçöz Sahnesi'nde 65 tane etkinlik gerçekleştirildi. Burası şehrin tüm etkinliklerinin yürütüldüğü tek sahne, bu sahneyi en kısa zamanda belli bir seviyeye ulaştıracağız" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.