Hava Durumu

Yeni geri dönüşüm meyvelerin çekirdekleri !

Tokat'ta bir turizm gönüllüsünün çöpe atmaya kıyamadığı meyve çekirdekleri toprakla buluşturuldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2015 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2015 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Yeni geri dönüşüm meyvelerin çekirdekleri !
Tokatlı gönüllü turizm elçisi Fatma Esin Tuna, ailesi ile birlikte yediği meyvelerin çekirdeklerin geri dönüşümünü sağlamak için harekete geçti. Yaz aylarında tüketilen kiraz, şeftali ve badem meyvelerinin çekirdeklerini apartman sakinleri ve çevredeki arkadaşları ile birlikte biriktiren Tuna, topladığı 3 çuval meyve çekirdeğini toprakla buluşturdu. Tokat Turhal karayolu üzerindeki bir alanda üniversite öğrencileri ile birlikte meyve çekirdeklerini toprağa gömen Tuna, meyve çekirdeklerini çöpe atmaya kıyamadığını ve böyle bir çalışmaya başladığını kaydetti.
"MEYVE ÇEKİRDEĞİ ÇÖP DEĞİLDİR"
Kasım ayı boyunca meyve çekirdeklerini doğayla buluşturacaklarını ifade eden Tuna, " 'Meyve çekirdekleri çöp değildir' diyerek bu işe başladık. Yaz mevsimi boyunca kendi tükettiğimiz meyvelerin dışında apartman sakinlerimiz, arkadaş ve akrabalarımızdan meyve çekirdeklerini atmamalarını rica ettim. 3 çuval meyve çekirdeği topladık. Bu aylarda meyve çekirdeklerini 5-10 santim toprak açıp içerisinde gömeceğiz. Nasrettin Hoca gibi 'ya tutarsa' diyerek açtığımız çukurlarda 5-6 adet meyve çekirdeğini koyarak toprakla buluşturduk Baharda bunların meyve ağacı olarak doğada bulunmasını bekleyeceğiz" diye konuştu.
Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Araştırma Görevlisi Dursun Kısa ise "Fatma hanım böyle bir şey paylaşınca ilgimi çekti. Ben de destek olmak için bu projeye katıldım. Bahar aylarında bu meyvelerin ne kadar büyüdüğünü görmek istiyorum" şeklinde konuştu.
Üniversite öğrencisi Sercan Kaya ise daha önce meyve çekirdeklerini çöpe attıklarını fakat bu fikirle birlikte meyve çekirdeklerini çöpe atmayarak bu projeye destek olduklarını söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.