Hava Durumu

Resmi nikaha vize engeli

Irak uyruklu Omra Homeed Mohammed ile dini nikah kıyıp birlikte yaşamaya başlayan Mahmut Polat, resmi nikah kıyabilmek için vize engeline takıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2015 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2015 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Resmi nikaha vize engeli

Kırşehir'de bir yıl önce tanışıp evlenmeye karar veren Iraklı Omra Homeed Mohammed ve Mahmut Polat, dini nikah kıyıp birlikte yaşamaya başladı. Çift, resmi nikah kıyabilmek için 6 aydır kapı kapı dolaşarak vize engelini aşmaya çalışıyor. Eşinin vizesi dolduğu için nikah kıydıramadıklarını söyleyen Mahmut Polat, "Eşim Iraklı, bir yıldır imam nikahlı olarak evliyiz. Altı ay boyunca Irak'tan evrak getirttirmek için uğraştık, beklenen evrakımız gelmesine rağmen engeli aşamadık" dedi.

Eşinin doğumuna 10 gün kaldığını anlatan Polat, "Doğum için hastane masrafları da çok yüksek çıkıyor. Biz ise bu parayı ödeyecek durumda değiliz. Yetkililerin durumumuza karşı duyarlı olmasını bekliyoruz. Eşimin vizesi dolduğu için nikah belediye tarafından kıyılamıyor. Bu noktada sıkıntı çıkıyor. Biz emniyet ve Göç İdaresi'ne gittiğimizde sorun gözükmüyor. Onlar belediye nikahı yaptığı takdirde vizenin cezasını ödeyerek sıkıntının ortadan kalkacağını söylüyorlar" diye konuştu.
Yaptıkları araştırmaya göre Kırşehir'de kıyılamayan nikahın Ankara, İzmir ve Eskişehir'de kıyılabildiğini öne süren Polat, "Eşim hamile olduğu için diğer illere gitmekte zorlanıyoruz. Bir saatlik yola dahi dayanamıyor, şuanda çok perişanız. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Tek isteğimiz doğum öncesi resmi nikah yapabilmek" dedi.

Kırşehir Belediyesi Evlendirme Dairesi yetkilileri ise, nikahın kıyılabilmesi için her türlü kolaylığı sunduklarını fakat Omra Homeed Mohammed'in şartlarının nikaha uygun olmadığını belirtti. Yetkililer, "Irak'a giriş çıkış yapması gerekir. İçişleri Bakanlığı Vatandaşlık Genel Müdürlüğü genelgesine göre nikahın kıyılması doğru değil. Bu şartlarda uygun şartlar meydana gelmeden nikahın kıyılması gerçekleştirilemez ama bizim için ne gerekiyorsa onu yapmaya hazırız. Kırşehir Belediyesi'nin yaşanılan durum ile ilgili herhangi bir yaptırımı yoktur. Ailenin kaydının olması gerekiyor. Fakat hanımefendinin kaçak durumda olduğunu biliyoruz. Bu durumda biz nikah işlemini yapamıyoruz. İzin teskeresi ya da vize süresinin yeniden alınması gerekir" dediler. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.