Hava Durumu

Büyükşehir filosu genişlemeye devam ediyor!

Bursa'nın yanı sıra ilçelere de zamanında hizmet ulaştırılması hedefiyle neredeyse her ay makine markına yeni araçlar kazandıran Büyükşehir Belediyesi, yeni alınan 55 adet aracı daha filosuna dahil etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2016 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2016 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Büyükşehir filosu genişlemeye devam ediyor!

 Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, artık bir ilçedeki iş makinesinin ihtiyaç üzerine başka bir ilçeye taşınması döneminin bittiğini, güçlenen makine parkı ile verimli bir çalışma döneminin başladığını söyledi. 

Büyükşehir Belediyesi, hizmette aksamanın yaşanmaması için tüm ilçelerdeki şantiyeleri yeni ekipman ve iş makineleri ile donatıyor. İlçelere has oluşturulan makine parkurları ile iş makinelerinin bir ilçeden başka ilçeye taşınmasının önüne geçilirken, böylelikle çalışmaların daha kısa zamanda sonlandırılması amaçlanıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezi ve tüm ilçelerde faaliyet göstermesi için alınan 55 adet yeni araç Bakım Onarım Atölyesi'nde düzenlenen törenle hizmete girdi.
AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve Üsküp Çayır Belediyesi Başkan Yardımcısı Süleyman Baki'nin de katıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye'nin artık dünya politikalarına yön veren bir ülke olduğunu bu nedenle şehirlerinin de güçlü ve kalkınmış olması gerektiğini söyledi. Daha güçlü ve daha yaşanabilir bir Bursa hedefiyle hizmet çıtasını sürekli yukarılara taşıdıklarını dile getiren Başkan Altepe, "Artık 17 ilçeye de hizmet götürmek bizim sorumluluğumuzda. Eskiden kent merkezinde şantiyemiz vardı artık 10 ilçede şantiyemiz var. Hemen hemen her ay yeni iş makineleri, alet ve ekipmanlar alıyoruz. Daha önceki dönemlerde olduğu gibi, yaklaşık 150 - 200 kilometre mesafelerde bulunan bir ilçeden diğerine araçların nakledilmesi dönemi bitti. İznik'te bir gün çalışan araç, ertesi gün Mustafakemalpaşa'nın bir köyüne gider, iş makinelerinin ömrü yollarda geçerdi. Artık bu dönem sona erdi. Her ilçenin kendi ekibi, ekipmanı var. Sabah 8'de kontağı çevrilen bir araç akşam 5'e kadar bulunduğu bölgede hizmet veriyor, başka bir ilçeye gitmiyor. Tek hizmetlerin zaman kaybetmeden ulaştırılması. Bursa'ya ve Bursalılara layık olmaya çalışıyoruz. Bugün de yaklaşık 5 milyon liralık 55 yeni aracı filomuza dahil ediyoruz. Hayırlı olsun" dedi.
Başkan Altepe, 2015 yılında 50 milyon TL'lik araç alımı yaptıklarını ve bunun 40 milyon kısmının Devlet Malzeme Ofisi tarafından karşılandığını da sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.