Hava Durumu

Peşmergeleri eğiten subay sayısı artıyor

İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist, 'Ağustos ayında Peşmergelerin eğitimi için 35 üst düzey subay göndermiştik. Bunların 2016 yılına kadar kalmaları yönünde hükümet tarafından karar alındı. Gerekirse, bu sayı arttırılabilir' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2015 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2015 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Peşmergeleri eğiten subay sayısı artıyor

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström ve Savunma Bakanı Peter Hultqvist gerçekleştirdikleri Irak seyahati hakkında basın toplantısı gerçekleştirdi. Wallström Irak'a gerçekleştirdikleri seyahat kapsamında Bağdat'ta Başbakan Haydar Abadi dışında Süryani ve Türkmen liderlerle görüştüklerini kaydederek, ağırlıklı olarak terör örgütü IŞİD ve Avrupa'ya gelen sığınmacı konularının ele alındığını söyledi. Savunma Bakanı Hultqvist ise, "Ağustos ayında Peşmergelerin eğitimi için 35 üst düzey subay göndermiştik. Bunların 2016 yılına kadar kalmaları yönünde hükümet tarafından karar alındı. Gerekirse, bu sayı arttırılabilir" dedi.
Hultqvist seyahat sırasında Kuzey Irak Kürt Yönetimi, bakanları ve hükümet temsilcileriyle bir araya geldiklerini söyleyerek, İsveç'in ABD öncülüğündeki koalisyondaki varlığının önemli olduğunu belirtti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.