Hava Durumu

Şehit evinden ağıtlar yükseldi

Şırnak'ın sokağa çıkma yasağı bulunan Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan Astsubay Abdülkadir Öner'in Adıyaman'daki baba ocağına ateş düştü.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2016 21:03
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2016 21:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Şehit evinden ağıtlar yükseldi

Adıyaman'ın Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya ve beraberindeki askeri yetkililer, Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırı sonucu şehit olan 28 yaşındaki Piyade Astsubay Abdülkadir Öner'in Geçitli köyündeki baba ocağına giderek, şehidin anne Fatma ve baba Mehmet Öner'e acı haberi verdi. Haberi alan anne Fatma ve baba Mehmet Öner ve diğer yakınları sinir krizleri geçirdi. Kürtçe ağıtlar yakan ve baygınlık geçiren anne Fatma Öner'e şehit evinde bekleyen 112 sağlık ekipleri müdahale etti. Acılı anne ilçedeki Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Baba Mehmet Öner ise Kaymakam Kaya, askeri yetkililer ve köylüler tarafından güçlükle sakinleştirildi. Acı haberi alan ve fenalık geçiren diğer yakınlarına da bölgedeki sağlık ekipleri müdahale etti.

"KAHROLSUN PKK"

Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asılırken, köyün giriş ve çıkışlarında ise jandarma ve özel harekat polisleri tarafından güvenlik noktaları oluşturdu. Şehidin vatani görevini yapan dayısının oğlu Cebrail Arslanlar, tekrar askere gitmek istediğini belirtti. Arslanlar, "Bizim yüreğimize ateş düştü. Ben vatani görevimi yaptım. Gerekirse gönüllü olarak ben de giderim. Şuanda içimiz yanıyor. Kahrolsun PKK" diye konuştu.

"HER DAİM GÖREVE HAZIRIZ"

Şehidin dayısı Mehmet Mete ise kendisinin de oğlunun Hakkari'de uzman çavuş olarak görev yaptığını belirterek, gerekirse kendi oğlunu bile vatan uğruna şehit vermeye hazır olduğunu kaydetti. Mete, "Benim oğlumda Hakkari'de uzman çavuş olarak görev yapıyor. Şehidimizle gurur duyuyoruz. Kaç şehit olursa olsun, yine şehit vermeye hazırız. Bu olaydan doğru boynumuz bükülmedi, bükülmeyecektir. Biz, şehit olmak için vatan için her daim göreve hazırız" ifadelerini kullandı.

Kaymakam Çağlayan Kaya ise, "Şırnak'ın Cizre ilçesinde saat 14.00 esnasında Piyade Astsubay Abdülkadir Öner, terör örgütü PKK tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olmuştur. Bu acı haberi öner ailesine vermiş bulunmaktayız" dedi.

Öte yandan 2014 yılı Ekim ayında evlenen Şehit Öner'in 4 aylık Muhammet adında bir bebeği bulunduğu ve eşi Gülşah ile birlikte Cizre'de kaldıkları öğrenildi. 3 yıldır Cizre'de görev yaptığı belirtilen şehit Öner'in 10 kardeş olduğu bunlardan 2'sinin erkek 7'sinin de kız olduğu belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.