Hava Durumu

Elma sirkesinin yararlarından haberiniz var mı?

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2015 00:56
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2015 00:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Elma sirkesinin yararlarından haberiniz var mı?

 İşte elma sirkesinin  yararı...

1- Toksinlerden arındırır.
2- Saçı şekillendirir.
3- Dişi beyazlatır.
4- Reflüyü geri döndürür.
5- Kilo vermeye yardımcı
6- Alerjileri rahatlatır
7- Mantarı temizler
8- Güneş yağını yatıştırır
9- Pireleri uzaklaştırır
10- Nezleye iyi gelir
11- Doğal bir deodoranttır
12- Mantar karşıtıdır
13- PH ı düzenler
14- Varisli damarları açar
15- Cilt toniğidir
16- Lekeleri azaltır
17- Kan şekerini dengeler
18- Kan basıncını düşürür
19- Siğilleri uzaklaştırır.

Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin Elma Sirkesi Tarifi

Bir bardak suya 2 yemek kaşığı elma sirkesi ve 1-2 tatlı kaşığı bal katarak, günde 3 kez, mümkünse yemeklerden önce içilmelidir. Özellikle gece yatmadan önce ve sabahları aç karnına içtiğiniz bir bardak elma sirkesi-bal karışımı vücudumuzdaki yağların ve toksinlerin atılmasını sağlar.

Metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlayarak besinler içerisindeki kalorileri kısa sürede yakmanızı sağlayan elma sirkesi, kilo vermeye de yardımcı olur.

Elma Sirkesinin Zayıflamada Etkisi

Elma sirkesinin iyi bir zayıflama iksiri olduğunu pek çok insan bilmektedir. Elma sirkesi kullanımı tarih olarak asırlar önceye dayanmakta ve bu zayıflatan içecek, sağlık alanında değişik hastalıklara karşı yaygın bir biçimde yaklaşık 3 bin yıldır kullanılmaktadır.

Elma sirkesinin sağlığa faydaları olduğu kadar kilo verme amacıyla da kullanılmakta olduğunu biliyoruz. İçerisinde barındırdığı besin maddeler, enzimler, organik maddeler ve bitkisel asitler nedeniyle elma sirkesi, doğanın neredeyse tüm faydalı vitaminlerini içerisinde barındıran bir sağlık şifa deposu olarak adlandırılabilir.

Bizler için elma sirkesi iştah kesen ve metabolizma hızını artıran etkileri ile ön plana çıkmaktadır. Elma sirkesi bir yandan vücuttaki zararlı toksinlerin ve ödemin atımı ile hücrelere daha fazla oksijenin ulaşmasına yardımcı olurken, diğer yandan da damarları açıcı etki yapmakta ve vücutta kilolara neden olan ödem adını verdiğimiz toksin içeren lenf sıvısının fazlasının vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olmaktadır.

Elma sirkesinin kandaki yağları, trigliserid ve kolesterol gibi zararlı maddeleri eriterek lenf ve karaciğer yoluyla böbreklerden vücuttan atılmasına da yardımcı olduğunu biliyoruz.

Aşağıda sizlere verdiğimiz basit zayıflama taktiklerini uyguladığınız takdirde elma sirkesi ile zayıflama kürü kesinlikle çok basit ve sonuç alıcı faydalar doğuracaktır. Tek ihtiyacınız olan şey, doğal ve el yapımı elma sirkesi olacaktır. Doğal elma sirkesi filtrasyondan veya pastörizasyon işleminden geçmemiş olması gerekmektedir. Dileyenler tat vermesi için bir kaşık çiçek balı ve aroma vermesi amacıyla papatya çayı da ekleyebilirler. Sinameki tozu da 1 çay kaşığı kullanılırsa elma sirkesi ile zayıflama etkisini güçlendirmektedir.

Elma Sirkesi Kürü İçin Elma Sirkesinin Hazırlanışı, Yapılışı ve Kullanımı

1) Elma Sirkesi Bal Su Formülü Evde Nasıl Hazırlanır?

Öncelikle 2 tatlı kaşığı elma sirkesini bir bardak suyun ya da papatya çayının içerisine döküyoruz ve dilerseniz bal ve sinameki tozu da ekleyebilirsiniz. Ancak sinameki tozunun içerisinde şeker olmamalıdır. Bu elma sirkesi formülü kaşıkla bir güzel karıştırıldıktan sonra, zayıflama, kilo verme ve kolesterol düşürmek için kullanıma hazırdır.

2) Elma Sirkesi Zayıflamak İçin Nasıl İçilmeli ve Tüketilmeli?

Elma sirkesi ile zayıflamak için yemeklerden yarım saat kadar önce bir çay bardağı elma sirkesi içmelisiniz.

3) Elma Sirkesi Kürü Yaparken Egzersiz ve Spor Faydalı Mıdır?
Zayıflama hızını artırmak için haftada 3-4 kez ve günde de sabah öğle akşam olmak üzere her birinde 15 dakikalık zayıflama hareketleri yapmanız faydalı olacaktır.

4) Elma Sirkesi Kürü ve Su içmenin Faydaları
Elma sirkesi kürü uygularken gün içerisinde yeteri kadar su içmek, hem vücuttan toksin ve ödem atıcı etki yapacak hem de bağışıklık sistemini güçlendirecektir.

5) Elma Sirkesi Zayıflama Kürü Yaparken Diyet Yapılabilirmi?

Elma Sirkesi kürü ile birlikte uygulanacak uygun bir diyet listesi, sizlerin kalıcı yoldan kilo verebilme çabalarına destek olacaktır

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.