Hava Durumu

Katil ev arkadaşı çıktı!

Şanlıurfa'da Arapça yayın yapan haftalık Ayn-El Vatan, yani Vatanın Gözü adlı gazeteyi çıkartan Faris El Hamidi ile İbrahim Abdulkadir'i 30 Ekim 2015 tarihinde kaldıkları evde boğazlarını keserek öldüren şahsın, aynı evde kalan IŞİD militanı Talas El Surur olduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2015 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2015 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Katil ev arkadaşı çıktı!

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip, Suriyeli gazetecileri öldüren katil ya da katillerin yakalanması için çalışma başlattı. Her türlü detayı dikkatlice inceleyen ekipler, IŞİD'den kaçtığını söyleyip Suriyeli gazeteciler Faris El Hamidi ile İbrahim Abdulkadir'in evine sığınan Talas El Surur'un katil zanlısı olduğunu tespit etti. Maktuller ile zanlının birlikte çektirdikleri fotoğraflara ulaşan ekipler, Talas El Surur'u yakalamak için çalışma başlatarak, Surur'un cinayetten hemen sonra Kilis üzerinden yasa dışı yollarla Suriye'ye kaçtığını ve Rakka'ya gittiğini saptadı.

Talas El Surur'un IŞİD'den Rakka kentinde eğitim aldıktan sonra Türkiye'ye sığınmacı olarak girdiği ve Türkiye'de kaldığı süre içinde Suriyeli sığınmacılar hakkında topladığı bilgileri IŞİD ile paylaştığı iddia edildi. Polisler, Suriye'ye kaçan Talas El Surur ve ona yardım eden şahısları yakalamak için çalışma başlattı. Katil zanlısı ile gazetecilerin birlikte çektirdikleri fotoğraflarda oldukça samimi oldukları gözlendi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.