Hava Durumu

O Ülke'nin füze testi yapıldı mı?

ABD Dışişleri Bakanlığının, İran'ın geçen ay balistik füze denemeleri yaptığı yönündeki iddiaları araştırdığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2015 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2015 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
O Ülke'nin füze testi yapıldı mı?

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, İran'ın, BM Güvenlik Konseyi tasarısını ihlal ettiğine dair haberleri takip ettiklerini ve balistik füze testi yapıldığına ilişkin iddiaların doğrulanması durumunda gerekli adımları atacaklarını belirtti.
 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, İran ile varılan nükleer anlaşmanın ardından Tahran yönetiminin, balistik füze denemesi gerçekleştirdiği yönündeki iddialar hakkında konuştu. Kirby, konunun henüz araştırma aşamasında olduğunu söyledi.

İran'ın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tasarısını ihlal ettiğine dair haberleri takip ettiklerini ve bu iddiaların doğrulanması durumunda gerekli adımları atacaklarını kaydeden Kirby, "Ciddi şekilde gözden geçiriyoruz" dedi.

ABD medyasında yer alan bilgiye göre, ismini açıklamak istemeyen Amerikalı bir yetkili, geçen yaz varılan anlaşmadan beri İran'ın bir ekim, diğeri kasım ayında olmak üzere 2 defa füze denemesi gerçekleştirdiğini dile getirdi.

İran ile BMGK'nın 5 daimi üyesi ve Almanya (P5+1 ülkeleri) arasında Avusturya'nın başkenti Viyana'da geçen yaz yapılan nükleer müzakerelerde anlaşmaya varılmıştı. İran'ın füze denemesi, BMGK kararlarına aykırı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.