Hava Durumu

Bursaspor'un genç savunmacısı corona virüs nedeniyle verilen aranın kurbanı oldu

Bursaspor'un sezon başında transfer ettiği Senegalli savunma oyuncusu Mamadou Diarra uzun bir aradan sonra düzenli forma giymeye başlamıştı ki salgın futbol oynanmasına müsaade etmedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2020 07:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2020 07:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursaspor'un genç savunmacısı corona virüs nedeniyle verilen aranın kurbanı oldu

Ali AKAT

Senegal Dakar'da 20 Aralık 1997'de dünyaya gelen Mamadou Diarra, ASC Diaraf takımında profesyonel olduktan sonra Boluspor'a transfer oldu. Sezon başında boşta kalan oyuncu ile Bursaspor 2021 yılına kadar sözleşme imzaladı. TFF 1. Lig'de Bursaspor formasıyla 16 maçta bin 426 dakika sahada kalan Mamadou Diarra, iki gole de imza attı. Genç savunmacı Türkiye Kupası'nda ise Muğlaspor mücadelesinde 90 dakika sahada kaldı.

SEZONA GOLLERLE BAŞLADI

Bursaspor formasıyla TFF 1. Lig'in 6. haftasında BB Erzurumspor maçıyla sezona başlayan Mamadou Diarra bu maçta fileleri de havalandırdı. Genç stoper 7. haftada Altay maçını da boş geçmedi. 8. haftadaki Ümraniyespor karşılaşmasının 76. dakikasında kırmızı kart gören genç oyuncu cezası nedeniyle 9. hafta İstanbulspor mücadelesinde forma giyemedi.

BANKO OYNADI

10. haftada Balıkesirspor maçıyla tekrar formasına kavuşan Mamadou Diarra, 17. haftadaki Hatayspor maçı dahil takımının değişmez oyuncusu oldu. 18. haftada kadroya alınmayan oyuncu 19. ve 20. haftalardaki Akhisarspor ve Eskişehir mücadelelerinde kulübedeydi. 21. haftadaki Osmanlıspor karşılaşmasında 90 dakika sahada kalan genç stoper 22., 23., ve 24. haftalardaki Adana Demirspor,

BB Erzurumspor ve Altay mücadelelerinde de yedek kulübesinde bekledi.

İLK 11'E DÖNMÜŞTÜ

Mamadou Diarra, TFF 1. Lig'in 25., 26., 27. ve 28. haftalarında Ümraniyespor, İstanbulspor, Balıkesirspor ve eski takımı Boluspor'a karşı ilk 11 deki yerini almıştı. Formunu bulan genç stoper tüm liglerde olduğu gibi TFF 1. Lig'e verilen korona virüs arası nedeniyle formasından uzak kaldı. Antrenmanlarını aksatmadan formunu korumaya çalışan Senegalli savunmacı eğer tekrar ligler başlarsa kaldığı yerden devam edip yine Teknik Direktör İbrahim Üzülmezden formayı alabilecek mi? Yoksa daha önceki gibi yine kulübede mi kalacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.