Hava Durumu

Bursa'da büyük skandal! Sağlıkçılara hem alkış, hem dayak...

Bursa Şehir Hastanesi'nde 2 sağlıkçı, 5 kişinin şiddetine maruz kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2020 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2020 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'da büyük skandal! Sağlıkçılara hem alkış, hem dayak...

Korona virüs sebebi ile canını dişine takarak çalışan sağlık çalışanlarına geçtiğimiz günlerde düzenlenen etkinlik ile destek olunmuştu.

Saatler 21.00'da evlerinden çıkmayan halk sağlık çalışanları için alkışlarla destek vermişti. Örneğine zor rastlanan dayanışma eylemlerinden biriydi. Fakat madalyonun diğer yüzüne baktığımızda magandalar sağlık çalışanlarına olan zulümlerine ara vermeden devam ediyor.

Dün gece Bursa Şehir Hastanesi'nde yaşananlar da bunun en yakın örneği. Gece yarısında araba ile hasta getiren 4 kişi, kapının önünde molada olan sağlık çalışanlarına 'Neden yardım etmiyorsunuz lan' diyerek saldırıyor. Biri erkek biri kadın 2 sağlık çalışanı getirilen hasta da dahil 5 kişinin şiddetine maruz kalıyor. Polisler olaya müdahale ediyor, zanlılar karakola götürülüyor ama ne fayda? Bu iki sağlık çalışanı darp edildikleri ile kalıyor.

Yaşananların etkisini üzerinden atamayan sağlık çalışanı A. K. "Bizler burada halkımızın sağlığı için gecemizi gündüzümüze katarak risk altında çalışmaya devam ederken bu yapılan haksız muameleyi kabul etmiyoruz. İnsanlarımızı biraz daha sağ duyulu olmaya davet ediyoruz. Biz böyle bir muameleyi hak edecek bir şey yapmadık. Toplumun her alanında olduğu gibi sağlık çalışanlarına da uygulanan şiddetin artık son bulmasını istiyoruz" dedi.
(KAYNAK:BURDANOKU.COM)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.