Hava Durumu

Kahreden haber! İdlib'de şehit sayısı 6'ya yükseldi

Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarınca yapılan yoğun topçu atışı sonucu 6 asker şehit oldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2020 08:03
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2020 08:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''İdlip'de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza Rejim tarafından 03 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı ile gerçekleştirilen saldırıda yaralananlardan bir silah arkadaşımız ile bir sivil personelimiz daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Meydana gelen olayda şehit sayımız 6'ya yükselmiştir. Hâlihazırda meşru müdafaa kapsamında hedefler ateş altına alınmaya devam edilmektedir.

Şehit ve yaralı silah arkadaşlarımızın kanı yerde bırakılmayacak, bu menfur saldırıyı yapanlardan hesap sorulacak ve benzeri saldırılara karşı meşru müdafaa hakkımız en sert şekilde kullanılacaktır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.''

ALTUN: DEVLETİMİZ BU KALLEŞ SALDIRININ HESABINI SORACAKTIR

İletişim Başkanı Fahrettin Altun paylaştığı mesajda şehitler için Allah'tan rahmet dilerken, "Devletimiz bu kalleş saldırının hesabını soracaktır" dedi. 

Altun, "Milletimizin başı sağolsun. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Devletimiz bu kalleş saldırının hesabını soracaktır!" mesajını paylaştı. 

İBRAHİM KALIN: ASKERLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medyadan paylaştığı mesajında, "Rejimin açtığı ateş sonucu İdlib'te şehit olan dört askerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum.
İdlib mutabakatı hilafına yapılan bu saldırıya derhal karşılık verilmiştir.
Askerlerimizin kanı yerde kalmayacak, failler hesap verecektir" dedi. 

OKTAY: SİLAHLI KUVVETLERİMİZ KARŞILIK VERMEYE DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, saldırıya Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) karşılık vermeye devam edeceğini, askerlerin kanının yerde kalmayacağını bildirdi.

Oktay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İdlib'de şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyerek, "Silahlı Kuvvetlerimiz karşılık vermeye devam edecek, askerlerimizin kanı yerde kalmayacaktır" ifadesini kullandı.

ŞENTOP: AZİZ MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, şehit askerler için başsağlığı diledi. Şentop, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İdlib'de şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun'' ifadelerini kullandı.

ÜNAL: REJİMİN ALÇAK SALDIRISI CEVAPSIZ KALMAMIŞTIR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da, Twitter'dan yaptığı açıklamada ''Bölgenin güvenliği için İdlib'de bulunan askerlerimize rejimin alçak saldırısı cevapsız kalmamıştır. Bundan sonra da gereken cevaplar en ağır biçimde verilmeye devam edilecektir. Saldırıda şehit olan 4 kahraman askerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum'' ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.