Hava Durumu

Zonguldak'a gelen İranlılar gözlem altında! 'Vali'den flaş açıklama

İran'dan Zonguldak'a gelen 14 İranlı TIR şoförü tedbir amaçlı gözlem altına alındı.Konuya ilişkin açıklama yapan, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, "Tahlilleri muhtemelen yarın sonuçlanacak. Sonuçlara göre ya daha ileri tedaviye bakılacak ya da serbest bırakılacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2020 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2020 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Zonguldak'a gelen İranlılar gözlem altında! 'Vali'den flaş açıklama

Hava yoluyla bulaşan ve dünyanın farklı ülkelerinde kendini gösteren corona virüsü hakkında yeni gelişmeler yaşanıyor. Türkiye'nin sınır komşuları arasında yer alan Gürcistan'da da koronavirüs enfeksiyonu kapan bir kişi olduğu açıklandı. Norveç, Pakistan, Kuzey Makedonya, Romanya'da da Kovid-19 görüldü. Sosyal medyada yer alan iddialar üzerine Zonguldak Valisi Bektaş son dakika açıklamalarında bulundu. Vali Erdoğan Bektaş; Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan prosedür gereği İranlı TIR şoförlerinin gözlem altında tutulduğunu, sadece 1 kişide yüksek ateş gözlemlendiğini, herhangi bir sonuç olmadığını tahlillerden sonra durumun netlik kazanacağını açıkladı.

ZONGULDAK VALİSİ BEKTAŞ: 14 KİŞİ GÖZLEM ALTINDA TUTULUYOR

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, gözlem altında tutulan kişi sayısının 14'e ulaştığını söyledi. Tahlil sonuçlarının beklendiğini ifade eden Vali Bektaş, "İranlı TIR şoförleri şu an hastanede gözlem altında. Sayı biraz arttı ama biz rutin işlemleri uyguluyoruz. Türkiye'nin her yerinde İranlı vatandaşlara uygulanan bir prosedür var. Sağlık Bakanlığımızın uyguladığı bir prosedür. Bunu uyguluyoruz. Sadece İranlı vatandaşlarımız değil, onlarla temas etmiş İran'dan geçmiş diğer yabancı uyruklu kişilere de aynı prosedür uygulanıyor. Bunun haricinde farklı bir şey yok. 1 kişide yüksek ateş vardı. Şu an elimizde bir sonuç yok. Tahlilleri bekliyoruz." dedi.

KASTAMONU'DA İKİ KİŞİ YÜKSEK ATEŞ NEDENİYLE HASTANEYE KALDIRILDI

Kastamonu Valiliğinden, kentte bulantı, kusma ve yüksek ateş ile gribal enfeksiyon benzeri bulguları olan 2 kişinin tedbir amacıyla hastanede izolasyon odasına alındığı bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 21 Şubat'ta Van-İstanbul seferini yapan şehirler arası otobüsten Tosya ilçesinde inen bir kişinin Kastamonu'ya geldiği belirtildi. Vatandaşın bugün Kastamonu Devlet Hastanesi Acil Servisine yüksek ateş, bulantı ve kusma şikayeti ile başvurduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Hastanın kontrolü sırasında, seyahat esnasında otobüste İranlı vatandaşların da olduğunu beyan etmesi nedeni ile tedbiren koronavirüs (Kovid-19) yönünden değerlendirilmek üzere, daha önceden hazırlanmış olan izolasyon alanına alınarak takibe başlanmıştır.

Yine aynı evde yaşayan diğer bir vatandaşımız da gribal enfeksiyon benzeri bulgular olması nedeni ile tedbir amaçlı Kovid-19 yönünden değerlendirilmek üzere izolasyon alanına alınarak takibe başlanmıştır. Aynı evde yaşayan diğer bireyler de İl Sağlık Müdürlüğümüzce takip altına alınmıştır." Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun yönergeleri doğrultusunda hastalardan örnekler alındığı aktarılan açıklamada, "Örnekler, Ankara'da bulunan Ulusal Viroloji Laboratuvarına ivedilikle gönderilmiştir. Laboratuvar sonuçlarına göre Sağlık Bakanlığımız Bilim Kurulunun yönergeleri doğrultusunda işlem tesis edilecektir." ifadesine yer verildi. Açıklamada, vatandaşların bu süre içerisinde paniğe kapılmaması gerektiği belirtilerek, koruyucu önlem olarak hijyenlerine dikkat etmeleri istendi.

UMRE ZİYARETLERİ ASKIYA ALINDI

Suudi Arabistan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tüm umre ziyaretlerini geçici olarak askıya aldığını duyurdu.

GÜRCİSTAN'DA İLK CORONA VİRÜS DOĞRULANDI!

Gürcistan'da ilk korona virüsü vakasının İran'dan dönen bir vatandaşta tespit edildiği duyuruldu. Gürcistan Mülteciler, Çalışma, Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ekaterine Tikaradze akşam saatlerinde acil olarak düzenlediği basın toplantısında, 50 yaşındaki bir Gürcistan vatandaşında korona virüsü tespit edildiğini açıkladı. Bakan Ekaterine Tikaradze, "İran'dan Azerbaycan üzerinden dün ülkeye dönen bir Gürcistan vatandaşının Kovid-19 taşıdığı tespit edildi. Virüs bulaşmış hasta halihazırda Tiflis'teki Enfeksiyon Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi görmektedir" dedi.

"Salgının Gürcistan'da yayılmamasını sağlamak için hükümet her şeyi yapıyor" diyen Tikaradze, "Bu aşamada hasta ayrı bir alana yerleştirilmiştir. Halihazırda hastanın sağlığı tehlikede değil" bilgisini paylaştı. Tikaradze, "Vatandaşlarımıza güvence vermek istiyorum, paniğe kapılmak için hiçbir nedenimiz yok. Çünkü hükümetimiz Gürcistan'da korona virüsü salgını olmadığından emin olmak için gerekli her şeyi uyguluyor" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.