Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi Diyetisyeni İrem Yıldıran, zayıf kalmanın püf noktaları konusunda bilgiler verdi.
Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2017 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Diyetisyen İrem Yıldıran, zayıf kalabilmek için günde en az 3 ana, 2-3 ara öğün tüketmeye özen gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Amacımız azar azar ve sık sık beslenmeyi sağlayarak metabolizmayı hızlı tutmaktır. Öğün atlamayınız, özellikle sabah öğününde mutlaka kahvaltı yapınız. Kahvaltı, günün en önemli öğünüdür. Her gün süt ve ürünlerinin tüketimini ve posadan zengin besinlerin tüketimini artırınız. Sebze ve meyvelerde yenilebilir olanları kabuklu tüketerek posa tüketimini artırmış oluruz" dedi.
Beyaz ekmek yerine kepekli ekmek, pirinç pilavı yerine bulgur pilavının tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Yıldıran, "Aşırı yağlı besinler tüketmemeye özen gösteriniz. Örneğin mayonez, krema, tavuk derisi, kuyruk yağı benzeri besinlerden kaçınınız. Özellikle doymuş yağ içeriği yüksek besinlerden uzak durunuz. Yemeklerinizde margarin, tereyağı yerine bitkisel sıvı yağları tercih ediniz. Et ve süt grubundaki besinleri az yağlı ve yağsız tercih ediniz. Pişirme yöntemini kızartma, kavurma yerine ızgara, haşlama, buğlama veya fırında tercih ediniz" diye konuştu.
"Şeker ve tuz tüketiminizi azaltınız" diyen Diyetisyen Yıldıran, "Günde en az 8-10 bardak su tüketiniz. Sağlıklı beslenmenin yanı sıra düzenli egzersiz yapınız. Örneğin haftada en az 5 gün 30-45 dakikalık tempolu yürüyüş birçok hastalık ve kilo kontrolü açısından büyük bir fayda sağlar" ifadelerini kullandı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Zayıf kalmanın püf noktaları!
Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi Diyetisyeni İrem Yıldıran, zayıf kalmanın püf noktaları konusunda bilgiler verdi.
Diyetisyen İrem Yıldıran, zayıf kalabilmek için günde en az 3 ana, 2-3 ara öğün tüketmeye özen gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Amacımız azar azar ve sık sık beslenmeyi sağlayarak metabolizmayı hızlı tutmaktır. Öğün atlamayınız, özellikle sabah öğününde mutlaka kahvaltı yapınız. Kahvaltı, günün en önemli öğünüdür. Her gün süt ve ürünlerinin tüketimini ve posadan zengin besinlerin tüketimini artırınız. Sebze ve meyvelerde yenilebilir olanları kabuklu tüketerek posa tüketimini artırmış oluruz" dedi.
Beyaz ekmek yerine kepekli ekmek, pirinç pilavı yerine bulgur pilavının tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Yıldıran, "Aşırı yağlı besinler tüketmemeye özen gösteriniz. Örneğin mayonez, krema, tavuk derisi, kuyruk yağı benzeri besinlerden kaçınınız. Özellikle doymuş yağ içeriği yüksek besinlerden uzak durunuz. Yemeklerinizde margarin, tereyağı yerine bitkisel sıvı yağları tercih ediniz. Et ve süt grubundaki besinleri az yağlı ve yağsız tercih ediniz. Pişirme yöntemini kızartma, kavurma yerine ızgara, haşlama, buğlama veya fırında tercih ediniz" diye konuştu.
"Şeker ve tuz tüketiminizi azaltınız" diyen Diyetisyen Yıldıran, "Günde en az 8-10 bardak su tüketiniz. Sağlıklı beslenmenin yanı sıra düzenli egzersiz yapınız. Örneğin haftada en az 5 gün 30-45 dakikalık tempolu yürüyüş birçok hastalık ve kilo kontrolü açısından büyük bir fayda sağlar" ifadelerini kullandı.
En Çok Okunan Haberler
İnci Taneleri 10. bölüm fragmanı; 'Yapmadıysan ispat et'
PFDK sevkleri açıklandı
28 Mart 2024 Perşembe: Bolu'da Planlı Elektrik Kesintisi: İşte etkilenecek bölgeler
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'ya geliyor! Metro seferleri ücretsiz olacak
Hangi durumlarda oylar geçersiz sayılır?
Bursa'da freni patlayan otobüs, eve daldı!
Enerji ve vitamin deposu: Hünnap
Bursa'da korkunç kaza! 2 kişi yaşamını yitirdi
Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa Maçı: Süper Kupa maçı ne zaman, saat kaçta ve nerede?
Antalya'da silahlı dehşet: Alacak verecek tartışmasında 7 yaralı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursalılara hitap edecek!
İsrail okulları askeri üs olarak kullanıyor