Hava Durumu

Zayıf kalmanın püf noktaları!

Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi Diyetisyeni İrem Yıldıran, zayıf kalmanın püf noktaları konusunda bilgiler verdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2017 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Zayıf kalmanın püf noktaları!

Diyetisyen İrem Yıldıran, zayıf kalabilmek için günde en az 3 ana, 2-3 ara öğün tüketmeye özen gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Amacımız azar azar ve sık sık beslenmeyi sağlayarak metabolizmayı hızlı tutmaktır. Öğün atlamayınız, özellikle sabah öğününde mutlaka kahvaltı yapınız. Kahvaltı, günün en önemli öğünüdür. Her gün süt ve ürünlerinin tüketimini ve posadan zengin besinlerin tüketimini artırınız. Sebze ve meyvelerde yenilebilir olanları kabuklu tüketerek posa tüketimini artırmış oluruz" dedi.
Beyaz ekmek yerine kepekli ekmek, pirinç pilavı yerine bulgur pilavının tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Yıldıran, "Aşırı yağlı besinler tüketmemeye özen gösteriniz. Örneğin mayonez, krema, tavuk derisi, kuyruk yağı benzeri besinlerden kaçınınız. Özellikle doymuş yağ içeriği yüksek besinlerden uzak durunuz. Yemeklerinizde margarin, tereyağı yerine bitkisel sıvı yağları tercih ediniz. Et ve süt grubundaki besinleri az yağlı ve yağsız tercih ediniz. Pişirme yöntemini kızartma, kavurma yerine ızgara, haşlama, buğlama veya fırında tercih ediniz" diye konuştu.
"Şeker ve tuz tüketiminizi azaltınız" diyen Diyetisyen Yıldıran, "Günde en az 8-10 bardak su tüketiniz. Sağlıklı beslenmenin yanı sıra düzenli egzersiz yapınız. Örneğin haftada en az 5 gün 30-45 dakikalık tempolu yürüyüş birçok hastalık ve kilo kontrolü açısından büyük bir fayda sağlar" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.