Hava Durumu

Yürümek iyidir ama...

Geçtiğimiz aylarda Avrupa Kardiyoloji Kongresi'nde açıklanan önemli bir araştırmanın sonuçları, son 16 yılda 280 bin kalp krizi incelendiğinde hava sıcaklığı sıfırın altına indiği günlerde kalp krizlerinin daha fazla olduğunu gözler önüne serdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2017 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2017 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Yürümek iyidir ama...

Ayrıca sert rüzgarların, nemin yükselmesinin ve güneş ışığının az olmasının da kalp krizlerini artırdığını ortaya kondu. Medical Park Bahçelievler Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Gültekin Hobikoğlu, kalp damar hastalıkları ve buna bağlı olarak kalp krizinin dünyada ve Türkiye'de başta gelen ölüm nedenleri arasında gösterildiğini anlatarak, soğuk havaların kalbe etkileri hakkında şunları söyledi;

SOĞUK DAMARLARI DARALTIYOR

Soğuk havaların etkisiyle vücudun ısı kaybetmesini önlemek için özellikle yüzeysel cilt damarları daralarak deri yoluyla ısı alış verişi azalır ve bu damar daralmaları tansiyonu yükselterek kalbin kan pompalamasını güçleştirir. Soğukta stres hormonları olan 'katekolaminlerin' salgılanması artarken, damar içinden salgılanan damar genişletici nitrik oksit yapımı azalır. Artmış katekolaminler ve azalmış nitrik oksit; tansiyonu, kalp hızını arttırdığı gibi damar spazmları ve damar direncinin artmasına da neden olur. Bunların sonucunda kalp damar hastalığı ve kalp yetersizliği olanlarda hastalığın kötüleşmesine, kalp krizlerinin ve ani ölümlerin artmasına yol açar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.