Hava Durumu

YouTube yalan haberler için harekete geçti

İnsanları yanlış yönlendiren ve doğrulukla alakası olmayan haberler YouTube'un başını ağrıtan sorunlardan biri. Google bu sorunu ortadan kaldırmak için 25 milyon dolarlık yatırım planı yaptı

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2018 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2018 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
YouTube yalan haberler için harekete geçti

Google, asılsız haberlerle olan savaşında YouTube'a daha fazla ilgi göstermeye başladı. Dünyanın en çok kullanılan video izleme platformu için duyurulan yenilikler, daha güvenilir haber içerikleri sunacak ve yalan hikayeleri ortadan kaldıracak.

ABD'de kullanıcılar habere uygun yazılı kaynaklara tek bir bağlantıyla ulaşabilecek. Böylece doğru bilgiyi yerel kaynaktan alabilecekler. Dünya genelinde ise kullanıcılar arama yaparken videonun hemen yanındaki bağlantılar aracılığıyla ilgili haberlere yönlendirilecekler ve doğruluğu kontrol edebilecekler.

YouTube haber konusunda önemli adımlar atabilmek, asılsız hikayeleri engelleyebilmek ve yeni yayıncıları destekleyebilmek amacıyla 25 milyon dolarlık bir yatırım yapıyor. Vox ve India Today gibi kuruluşlardan oluşan bir çalışma grubu, YouTube'un haberciliğini daha güvenilir kılacak.( HABERTÜRK)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.