Hava Durumu

YKS tercihleri için son gün!

Milyonlarca üniversite adayı için heyecan dorukta. Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar 7 Ağustos tarihiyle birlikte tercih yapmaya başladı. Bugün tercihler için son gün.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2018 08:43
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2018 08:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
YKS tercihleri için son gün!

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA

7 Ağustos 2018 tarihinde başlayan 2018-YKS tercih işlemleri, 14 Ağustos 2018 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. Adaylar, yükseköğretim programları tercihlerini elektronik ortamda, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Adayların süresi içinde yükseköğretim programları tercihlerini belirleyerek ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar ve kılavuzda belirtilen kurallar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Bu süre uzatılmayacaktır. ÖSYM sistemine yükseköğretim programları tercihlerini kaydeden adaylar da belirtilen süre içinde tercihlerinde değişiklik yapabilecektir.

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Tercihler 7 - 14 Ağustos tarihlerinde yapılacak. ÖSYM AİS üzerinden alınacak olan tercihler internetten yapılacak. 

T.C. Kimlik Numaranız ve aday şifreniz ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak tercihinizi sisteme kaydedebilirsiniz. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerlidir.

TYT puanı 150'nin altında olanlar tercih yapamaz. En fazla 24 tercih yapabilirsiniz.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NEREDEN AÇIKLANACAK?

Yerleştirme Sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden  adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine  gönderilmeyecek.

Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli  olduğunda veya adayın müracaatı halinde yerleştiği programı gösteren bir yazı  verilecek

KAYITLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül'de yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül'de olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.