Hava Durumu

Yıldırımlı kadınlara bir spor merkezi daha

Sağlıklı toplum ve sağlıklı nesillerin yetişmesi için ilçede topyekûn spor seferberliği başlatan Yıldırım Belediyesi, bu alandaki hizmet zincirine bir halka daha ekledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2017 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2017 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Yıldırımlı kadınlara bir spor merkezi daha

İlçedeki kadınları sporla buluşturmak için başlatılan kadın spor merkezlerinden bir yenisi 75. Yıl Mahallesi'nde açıldı. 75. Yıl Kadın Eğitim ve Spor Merkezi'nde 4 bin kadın haftanın 6 günü kadın eğitmenler eşliğinde aerobik, step ve fitness çalışmaları yapılacak. Tesisin açılışı için düzenlenen törene Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yanı sıra Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut TuranYıldırım Belediyespor Kulübü Başkanı İlhami Aydın, Yıldırım Belediye Meclisi üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ'

75. Yıl Kadın Eğitim ve Spor Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, öncelikli hizmet grubunda yer alan kadınlar için projeleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, "Sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde kadınlara pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Ev hanımları ve çalışan kadınların daha sağlıklı, daha güvenli, daha hijyenik bir ortamda spor yapabilmeleri için bu tesisimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz" dedi. Kadın Spor Merkezleri'nin seçim dönemindeki vaatlerinden birisi olduğunu da hatırlatan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "İnsanlarımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu ve gururunu  yaşıyoruz. Projeler doğrultusunda ilçemize kazandırdığımız bu tesisimiz Yıldırım'a ve Bursa'ya hayırlı olsun" diye konuştu.

MUTLU AİLELER, MUTLU YILDIRIM VURGUSU

Yıldırım Belediyesi olarak kadınların yanı sıra çocuklar, gençler, engelliler ve dezavantajlı grupların öncelikli hizmet grupları arasında yer aldığını söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Kadınlarımız ve gençlerimiz için Türkiye'nin en büyük spor kompleksini 2017 sonunda bitireceğiz. İçerisinde çok amaçlı spor salonları ile Yıldırımlı genç nüfusumuz spor yaparak sağlıklı kalacaklar. Ayrıca dezavantajlı gruplarımızı müzik akademisinde sanata yönlendirerek hayata kazandırıyoruz" diye konuştu. Kadınlara yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Edebali, "YIL-MEK kurslarımız ile artık kadınlar hem meslek sahibi oluyorlar hem de hobilerinde kendilerini geliştiriyorlar. Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezimizde 10 binden fazla kadına ücretsiz kanser taraması gerçekleştirdik. Psikolojik Danışmanlık ve Aile Eğitim Merkezi'nde de hastanelerde yüksek miktarlar ile verilen hizmeti vatandaşlarımıza ücretsiz sağlıyoruz. Tek amacımız mutlu aileler mutlu Yıldırım hedefini en kısa sürede gerçekleştirmek" dedi.

DÜNYA HALEP'E SESSİZ KALIYOR

Suriye Halep'te yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayacaklarını, dün olduğu gibi bu gün de yarın da mazlumların sesi olmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Edebali, "Halep'te yaşananlar, en az oradaki kardeşlerimiz kadar bizim de canımızı acıtıyor. Halep'te yaşanan katliamı sözde insan hakları havarileri uzaktan seyretmekle yetinirken, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye, yine tek başına mazlumların yaralarına merhem olmaya çalışıyor. Suriye'de yıllardır devam eden iç savaş yine her zaman olduğu gibi mazlumları mağdur ediyor. Yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiği, milyonlarcasının da vatanlarından olduğu bu insanlık ayıbı karşısında sözde medeni dünya adeta üç maymunu oynarken, Türkiye her zaman olduğu gibi ilk günden itibaren mazlumların yanında yer almaya devam ediyor. Türkiye olarak 3 milyon Suriyeliye kucak açarken, 100 binin üzerinde kardeşimiz de Bursa'ya sığındı. Yıldırım 100 yılı aşkın süredir, Balkanlarda, Kafkasya'da zulme uğrayan mazlumların sığınağı olmuştur. Tarihimizin bize yüklediği bu misyon doğrultusunda, ilçemize sığınan muhacirlere karşı ensar olarak ilk günden itibaren sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

YILDIRIM'IN GELECEĞİ PARLAK

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise Yıldırım'da güzel işlere imza atıldığını söyleyerek, "Sağlıklı nesiller yetişmesi konusunda gösterdiği çabalardan dolayı Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye teşekkür ediyorum. Kendisi yaptığı hizmetlerle ilçenin çehresini her geçen gün değiştirmeye devam ediyor" dedi. Büyükşehir Başkan Vekili Abdülkadir Karlık da Yıldırım'a yapılan hizmetlerin Bursa'nın gelişmesine önemli katkılar sunduğunu belirterek, "İnsanların yaşam kalitesini yükseltecek yaşam alanlarını oluşturan Yıldırım Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Bu eğitim ve spor merkezi sayesinde Yıldırımlı kadınlarımız güvenli ortamda spor yapma imkanı bulacaklardır" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından spor merkezini gezen protokol üyeleri, eğitmenlerden tesis ve verilecek kurslar hakkında da bilgi aldılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.